Acasă » Interes general » Fitch Ratings oferă E.ON un calificativ pozitiv și stabil, în urma mandatării recente

Fitch Ratings oferă E.ON un calificativ pozitiv și stabil, în urma mandatării recente

14 mai 2022
Interes general
Bogdan Tudorache

Grupul E.ON a anunțat că a mandatat recent agenția de rating Fitch pentru a-i oferi un nou calificativ, conform unui comunicat. Astfel, E.ON va fi evaluată de toate cele trei agenții de rating majore. Fitch a oferit E.ON un calificativ de BBB+ stabil, obligațiunile trustului fiind cotate la categoria A-, de risc scăzut.

E.ON are aproximativ 30 de miliarde de euro în obligațiuni la termen și nevoi anuale de finanțare pe termen lung cuprinse între aproximativ 2 și 4 miliarde de euro. În plus, compania accesează regulat piața de obligațiuni și alte instrumente financiare. De aceea E.ON a decis să mandateze suplimentar Fitch Ratings pentru a furniza o evaluare la cerere.

„Relația de durată și de încredere cu agențiile de rating reprezintă un factor cheie pentru activitățile noastre de finanțare reușite. Credem că un alt rating, la solicitare, va oferi investitorilor noștri vizibilitate suplimentară asupra creditului E.ON și, astfel, va sprijini competitivitatea noastră pentru viitoarele activități de finanțare”, spune Marc Spieker, CFO E.ON SE. 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.