Acasă » Electricitate » Nuclear » Feruță preia conducerea AIEA, deocamdată doar în interimat

Feruță preia conducerea AIEA, deocamdată doar în interimat

26 iulie 2019
Nuclear
energynomics

Bogdan Tudorache

Diplomatul Cornel Feruţă, unul din din cei doi candidați nominalizați pentru preluarea poziției de director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a preluat interimatul Direcției, în urma decesului fostului director, Yukiya Amano.

”Ca urmare a recentei treceri în neființă a directorului general Yukiya Amano și pentru a asigura buna funcționare a agenției, Consiliul guvernatorilor a decis să-l numească dl Cornel Feruță în funcția de director general, până când un director general își va asuma funcția”, se arată în comunicatul instituției.

În prezent coordonator-şef al AIEA, funcție pe care o ocupă din 2013, Cornel Feruţă este responsabil de coordonarea activităţilor interne şi externe ale Agenţiei. Amano, un diplomat japonez în vârstă de 72 de ani, a fost numit în 2017 pentru un al treilea mandat succesiv de patru ani în fruntea AIEA, mandat care s-ar fi încheiat în mod normal la 30 noiembrie 2021. Sănătatea lui Yukiya Amano a continuat să se deterioreze vizibil după ce agenţia a anunţat, în septembrie anul trecut, că acesta a fost supus unei proceduri medicale neprecizate care a avut loc în afara Austriei, unde are sediul AIEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *