Acasă » Interes general » Felicitări EFdeN! De patru ori pe podium la Olimpiada caselor solare Solar Decathlon Middle East 2018!

Felicitări EFdeN! De patru ori pe podium la Olimpiada caselor solare Solar Decathlon Middle East 2018!

29 noiembrie 2018
Dezvoltare profesională
energynomics

Echipa EFdeN, reprezentând România, a ocupat poziția a 4-a la olimpiada globală a caselor solare Solar Decathlon Middle East 2018. După doi ani de muncă într-o amplă echipă multidisciplinară studenții din cadrul EFdeN au asamblat în 14 zile o locuința astfel concepută încât să fie potrivită pentru condițiile climatice din mediul deșertic, dar și climei temperate din România, întrucât după competiție prototipul va fi adus și reconstruit în țară.

Timp de 10 zile, 15 echipe din toată lumea s-au întrecut în competiția din Dubai, care a presupus 10 probe. În patru dintre ele, echipa EFdeN s-a clasat pe podium, iar în alte trei pe poziția a patra.

  • Locul 1 la Comunicare
  • Locul 2 la Inginerie și Construcție
  • Locul 2 la Condiții de Confort
  • Locul 3 la Sustenabilitate
  • Locul 4 la Funcționalitatea Casei
  • Locul 4 la Eficiență Energetică
  • Locul 4 la Transport electric

Proiectul casei solare cu care EFdeN a participat la competiția internaționala de la Dubai a fost realizat, pe bază de voluntariat, de studenți de la diverse facultăți: construcții, instalații, energetică, arhitectură, comunicare, economie. Conceptul de la baza proiectului dezvoltat de echipa EFdeN a fost integrarea spațiului de locuit propriu-zis într-un strat protector format dintr-o zonă cu vegetație, în care s-au regăsit plante xerofite, specifice climei deșertice.

Casa are un caracter versatil, obținut prin spații de locuit convertibile, mobilier modular și sisteme controlate printr-o automatizare inteligentă. Ca urmare, aceeași locuință se poate adapta în funcție de beneficiari, inclusiv din punct de vedere cultural, și poate funcționa după scenarii variabile.

Etichete:

Un comentariu la „Felicitări EFdeN! De patru ori pe podium la Olimpiada caselor solare Solar Decathlon Middle East 2018!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *