Acasă » Interes general » Evergent Investments raportează cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei

Evergent Investments raportează cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei

16 noiembrie 2021
Interes general
Bogdan Tudorache

Evergent Investments a raportat o creștere de 27% a activelor și a valorii unitare a activului net, până la 2.599 milioane lei, în trimestrul al treilea (T3) din acest an, raportat la perioada similară a anului anterior.

Rezultatul net este de 180,3 milioane lei, compus din 82,4 milioane lei profit net și 97,9 milioane lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, înregistrat la 30 septembrie 2021. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar – 44,5%, energetic – 16,5%, industria prelucratoare – 6,2% și imobiliare – 6,4%.

„Raportăm astăzi cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei noastre, iar toți indicatorii financiari arată o creștere substanțială față de ținta anuală. Deși nu este o misiune ușoară să livrăm performanța consistentă și continuă, prin urmărirea strategiei noastre reușim să generăm performanțe investiționale semnificative pentru acționari. Rezultatul net, mai mare cu 144% față de cel previzionat, demonstrează forța modelului nostru de business, performanța managementului și a întregii echipe. Privind înspre viitor, identificăm noi oportunități de creștere într-o nouă eră economică și tehnologică, văzând premise solide pentru investiții cu randamente consistente. Administrăm activ portofoliul listat, cu cele mai performanțe companii din sectorul energetic-industrial și financiar-bancar, în același timp atenția noastră se îndreaptă spre noi proiecte în real-estate, agribusiness și energie verde. Considerăm că suntem într-o fază de început a unui proces accelerat de creștere a companiei și a valorii pentru acționarii noștri”, a spus Claudiu Doroș – președinte și director general al Evergent Investments.

Rezultatul net înregistrat este cu 144% peste ținta de 73,9 milioane lei, aprobată de acționari pentru întreg anul 2021. Această performanță de aproape 2,5 ori mai mare decât nivelul bugetat în condiții de incertitudine este datorată profitului net realizat, de cinci ori mai mare decât cel bugetat, determinat de creșterea valorii juste a investițiilor în unități de fond și a depășirii cu 70% a câștigului net reflectat în rezultatul reportat. În același timp, cheltuielile activității curente reprezintă doar 45% din totalul bugetat pentru întreg anul 2021.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *