Acasă » Electricitate » Enel, reconfirmată în cadrul indicelui global Dow Jones pentru Sustenabilitate

Enel, reconfirmată în cadrul indicelui global Dow Jones pentru Sustenabilitate

16 noiembrie 2021
Distribuţie
Energynomics

Enel a fost confirmată în prestigiosul Indice Global Dow Jones pentru Sustenabilitate (DJSI Global) pentru al optsprezecelea an consecutiv, cu un scor total de 88, în urma unei evaluări pe baza criteriilor economice, de mediu și sociale, care a fost realizată prin S&P Global Corporate Sustainability Assessment.

Enel este una dintre cele șapte companii de utilități în domeniul energetic listate în DJSI Global. Filiala sa spaniolă Endesa a fost, de asemenea, inclusă. În plus, filiala sud-americană a Grupului, Enel Américas, a fost confirmată în Dow Jones Sustainability Emerging Markets Index și Dow Jones Sustainability MILA Pacific Alliance Index, precum și în Dow Jones Sustainability Chile Index, în timp ce filiala chiliană a Enel, Enel Chile, a fost confirmată în cei trei indici.

„Includerea noastră pentru al optsprezecelea an consecutiv în DJSI reflectă efortul nostru continuu, concentrat asupra dezvoltării unui model de afaceri durabil, conducând tranziția energetică și promovând practici de afaceri responsabile, maximizând astfel valoarea comună pentru toate părțile interesate. Privim sustenabilitatea ca pe o călătorie în îmbunătățirea continuă a modelelor noastre de afaceri, a produselor, a serviciilor și a întregii noastre companii, urmărind mereu să fim în armonie cu părțile interesate, cu mediul înconjurător și cu societatea în ansamblu ei”, a spus Francesco Starace, CEO și Director General al Grupului Enel.

Lansat în 1999, DJSI este în prezent unul dintre principalii indici globali care urmăresc performanța companiilor ce promovează sustenabilitatea la nivel mondial. DJSI a recunoscut rolul proactiv al Enel în abordarea schimbărilor climatice și în promovarea unui model energetic cu emisii reduse de carbon. De asemenea, Enel a excelat și în ceea ce privește criteriile concentrate pe evaluarea practicilor responsabile de management al afacerilor, cum ar fi managementul riscurilor și al crizelor, riscurile legate de apă, drepturile omului, dezvoltarea capitalului uman și implicarea părților interesate. Indicele a recunoscut, de asemenea, angajamentul Enel de a promova transparența privind performanța socială și de mediu.

Poziția de lider la nivel global a Enel în domeniul sustenabilității este recunoscută prin prezența sa în clasamente și în alți indici de sustenabilitate renumiți, precum MSCI ESG Leaders Indices, CDP Climate „A” List, Euronext Vigeo-Eiris 120, MIB ESG Index, Seria de indici FTSE4Good, indicele STOXX Global ESG Leaders, ratingul ISS „Prime”, indicele Bloomberg privind egalitatea de gen, indicele Refinitiv TOP 100 pentru diversitate și incluziune, clasamentul global Equileap Top 100 pentru egalitate de gen și indicii ECPI.

Poziția de lider a Enel în domeniul sustenabilității, recunoscută de acești indici, atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor în sectoarele social, de mediu și de guvernanță (ESG), a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând aproximativ 14,6% din capitalul social al Grupului în 2020, mai mult decât dublu față de la nivelurile din 2014. Această creștere reflectă importanța tot mai mare pe care piața financiară o acordă elementelor nefinanciare în crearea de valoare durabilă pe termen lung.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *