« Toate evenimentele

Sustenabilitate în sectorul de petrol şi gaze, primul Energy Breakfast Club din 2016

17 Feb 2016 @ 09:00 - 13:00

 Miercuri, 17 februarie, de la ora 9, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la prima întâlnire informală din acest an dedicată experţilor şi decidenţilor din industria energetică: Energy Breakfast Club – Sustenabilitate în sectorul de petrol şi gaze. Vom analiza împreună un domeniu asaltat de provocări, de la condiţiile generale din pieţele globale de materii prime, la perspectivele de modificare a fiscalităţii şi la obligaţiile de mediu pe care şi le va asuma România. [formularEveniment]

a

Eveniment desfăşurat sub înaltul patronaj al Agenţiei Naţionale Pentru Resurse Minerale

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: ALD Automotive, Envisan România, PETROTEL LUKOIL, Ridgid, SGS România, Sixt New Kopel.

Peste 35 de organizaţii vor fi reprezentate în asistenţă. Între acestea, au confirmat deja prezenţa: Aggreko, Ambasada Olandei, Arggo, Black Sea Oil & Gas, Brady, Cabur Connecting Energy, Elsaco, TMC e-mobility, Green Revolution Association, Honeywell România, Hydac, Kerui, Lukoil România, Marsh, Ministerul Energiei, NIS Petrol, Norisk, OMV Petrom, Organismul Intermediar pentru Energie, Oscar Downstream, Radet, RET Utilaje, Romelectro, ROPEPCA, Rottco Consult, Roxtec, SGS România, Siemens, Vestra.

a

VORBITORI

a

Sorin Gal, director general în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM)

a

a

a

a

Daniel Apostol, secretar general al ROPEPCA – Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră

Daniel Apostol va prezenta situația actuală și perspectivele cele mai probabile pentru industria Upstream onshore din România. Va lansa de asemenea şi o serie de considerații cu privire la dezbaterea privind noua Strategie Energetică Națională, precum și cu privire la presiunea pe care prețurile scăzute la petrolul o pun asupra proiectelor de dezvoltare din sector.a

a

a

Dan Dănulescu, director general adjunct PETROTEL-LUKOIL

a

a

a

a

Traian Ionescu, director comercial ENVISAN NV

Traian Ionescu va prezenta principalele obligații de mediu aplicabile în industria de petrol si gaze, cu un accent special pe gestionarea și trasabilitatea deșeurilor, precum și câteva exemple de soluții de recuperare care nu impun costuri suplimentare.a

a

a

DESCARCĂ PREZENTAREA EBC

TEMATICĂ

Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în piaţa de petrol şi gaze, de la explorare şi producţie, la procesare şi consum. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei).

Piața internaţională a hidrocarburilor traversează o perioadă cu totul neobişnuită: exces de ofertă, cerere slăbită şi preţuri în continuă scădere de peste 18 luni. În România, presiunea fiscală să menţine ridicată, iar investiţiile în noi proiecte de explorare sunt amânate sau reduse drastic.

Multe dintre firmele mici se luptă să supravieţuiască, în vreme ce companiile mari sunt obligate să-şi eficientizeze activitatea şi să reducă cheltuielile. Viitorul s-a mutat mai aproape, iar pe lângă temele legate de protecţia mediului, trăim cu noi îngrijorări privind sustenabilitatea sectorului. Aflaţi la Energy Breakfast Club răspunsuri la cele mai importante teme ale prezentului!

  • Prețul scăzut al ţiţeiului – impactul asupra industriei locale, inclusiv în sectorul de rafinare
  • Noi investiții – mai este interesantă România, în condițiile actuale de piață?
  • Fiscalitatea pentru petrol şi gaze – avantaje și pericole
  • Cadrul de reglementare – cum să încurajăm investițiile de mediu
  • Noile tehnologii pentru zăcămintele mature
  • Explorarea la Marea Neagră – situație, perspective și provocări

Printre companiile invitate se numără Lukoil, Romgaz, Socar, Amromco, Transgaz, Conpet, Mol România, Expert Petroleum, Rompetrol, Panfora Oil & Gas, Nobel Oil, OMV Petrom, Winstar, Hunt Oil, Zeta Petroleum, Nis Petrol.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație!

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 13.

Evenimente următoare