« Toate evenimentele

Prognozele anului în energie, la Spring Cocktail 2016 – mixed by energynomics.ro

24 Mar 2016 @ 18:00 - 22:00

Financiar şi tehnologic, industria energetică românească este tot mai dependentă de tendințele globale. Fie că vorbim despre preţul petrolului sau despre politicile privind energia regenerabilă, ceea ce mişcă marile economii ale lumii se face simţit aici. Încă insuficient interconectată, România contează prea puţin în fluxurile de electricitate sau hidrocarburi din regiune. Văzută de mulţi ca o ameninţare, conectarea la piețele învecinate este o necesitate şi o oportunitate prin care sute de companii şi mii de locuri de muncă se pot menţine relevante. Opiniile și proiectele specialiștilor și decidenților străini, implicați în industria românească, sunt esenţiale în luminarea tendinţelor anului 2016.
[formularEveniment]

Iulian Harpa, managing director Wing Media Energy Consulting (publisher energynomics.ro)

a

Spring Cocktail – Cultivate Different Views On the Romanian Energy Market

Sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie – ANRE şi al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale – NAMR

a

Pentru al treilea an la rând, energynomics.ro organizează Spring Cocktail, un eveniment concept unic menit să stimuleze schimbul de idei asupra industriei energetice românești. Ediţia din acest an este programată pe 24 martie şi este susținut de partenerii noștri: ALD Automotive, Automobile Bavaria, BCR Pensii, Chivas, EnergoBit, Klarmedia, Ridgid, SGS România, Sixt New Koppel.

a

Ministrul Energiei Victor Grigorescu a confirmat participarea şi va deschide seria de vorbitori care vor anticipa principalele tendinţe ale anului 2016 în industria energetică. Dincolo de contextul internaţional şi de strategiile marilor companii străine, o bună parte din tendinţele anului depind de deciziile Ministerului Energiei. Mineritul, regenerabilele, sectorul de petrol de gaze sunt restanţele ultimelor ani şi urgenţele momentului.

a

a

a

Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România E.S. domnul Hamid Moayer va expune oportunităţile şi provocările pe care pe presupune o colaborare mai strânsă între România şi Iran, în domeniul energetic. Iran este marele nou venit pe piaţa energetică globală, în acest an, iar relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări permit reluarea rapidă a relaţiilor economice, în special în sectorul energetic unde expertiza românească îşi poate găsi spaţiu de materializare în proiecte benefice pentru ambele părţi.

a

a

a

Din februarie, Carmen Neagu a preluat conducerea EnergoBit, grup de companii active în proiectarea, ingineria și managementul proiectelor energetice, din funcția de director executiv al Grupului. Fost membru în conducerea Transelectrica, în Consiliul de Administraţie şi Consiliul de Supraveghere, Carmen Neagu a explicat într-un interviu care vă apărea în numărul din martie al energynomics.ro Magazine care îi sunt obiectivele şi noile provocări. În intervenţia de la Spring Cocktail, domnia sa se va referi la nevoia de creştere a companiilor locale şi la provocările pe care le presupune ieşirea pe pieţele externe.

a

a

a

Întâlnirea din 24 martie este cel mai bun prilej pentru ca expații din industria energetică să-și calibreze așteptările și perspectivele cu românii care au lucrat în afara granițelor. Care sunt experiențele similare și ce este cu totul unic în energetica românească? Ce tip de întâmplări pot fi evitate și care sunt modelele care merită importate urgent pentru a face companiile mai performante, iar România o gazdă mai bună pentru experții pe care îi atrage?

Peste 120 de profesioniști activi în companiile energetice din România vor participa la un eveniment de seară, unde socializarea și schimbul de idei vor fi provocate de către speakeri de marcă, manageri cu bogată experiență, buni cunoscători ai mediului de business local.

O contribuție suplimentară la succesul serii o vor avea cocktail-urile proaspete care vor putea fi testate la finalul prezentărilor. În 24 martie, de la ora 18, vreme de trei ore, Palatul Cesianu-Racoviță ne pune la dispoziție o ambianță eclectică și sofisticată, dată de stucatura și picturile murale în ulei precum și de numeroasele opere de artă găzduite aici. Mai multe despre ediţia Spring Cocktail 2014 şi despre ediţia Spring Cocktail 2015!

Spring Cocktail (Martie) este unul dintre cele trei evenimente concept organizate în fiecare an de energynomics.ro. Celelalte două sunt Energy Strategy Summit (Iunie) şi energynomics Awards (Decembrie).

[formularEveniment]

Evenimente următoare