« Toate evenimentele

Regional Approach: Parteneri în energie – expertiză globală, oportunități locale, Chișinău (25 septembrie)

25 Sep 2019 @ 09:00 - 15:00

Miercuri, pe 25 septembrie, de la ora 09:00, la Hotel Bristol, din Chișinău (Strada Aleksandr Pușkin, nr. 32), energynomics.ro vă invită la prima conferință din seria Abordare Regională: Parteneri în energie – expertiză globală, oportunități locale. Conferința de o jumătate de zi are scopul de să aducă la un loc experți și factori de decizie din industria energetică din România și din orașul gazdă, pentru a facilita schimbul de idei și cooperarea în afaceri.

ARGUMENT

Istoria, limba și cultura comună sunt argumente solide pentru o legătură mai strânsă între companiile și autoritățile din cele două țări, pentru un transfer benefic de resurse umane, tehnologice și organizaționale. În plus, legăturile dintre cele două sisteme energetice pot și trebuie să fie întărite, pentru un plus de securitate, confort și bunăstare pe ambele maluri ale Prutului.

Cea mai mare țară din regiune, România are o relație specială cu Republica Moldova și multe de oferit, inclusiv în sectorul energetic, valorificând vecinătatea geografică, tradiția de peste 150 de ani și experiența mai recentă a modernizării și integrării europene.

Această experiență a început deja să fie transferată în teren, în sălile de clasă, prin colaborările instituționale și prin implicarea companiilor active în România în economia Republicii Moldova. Temele dominante din Europa încep să miște lucrurile în România și pot contribui la standarde de viață mai ridicate, precum și la afaceri mai solide în Republica Moldova. Fiți parte dintr-o conversație menită să dezvolte o comunitate profesională vie, în care inovația și spiritul antreprenorial testează ideile și oferă soluții pentru problemele de zi cu zi: interconectare, cogenerare, valorificarea deșeurilor, automatizare, eficiență energetică, încălzire/răcire, prosumatori!

a

Eveniment recomandat de Agenția Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei în Republica Moldova și de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, România

Conferința Abordare Regională Chișinău este organizată de energynomics.ro cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, Kawasaki Gas Turbine Europe Gmb, Photon Energy, Transelectrica, Transgaz.

Strategic partner: CNR-CMEAgențiA pentru Eficiență Energetică Chișinău

a

a

a

Partener media: BusinessMark

a

a

a

VORBITORIa

Veaceslav Untila, director general ANRE a Republicii Moldovaa

a

a

a

a

Dumitru Chiriță, președintele ANRE Româniaa

a

a

a

a

Alexandru Săndulescu, Înalt Consilier, Misiunea Înalților Consilieri UE în Republica Moldova

a

a

a

a

Daniel Sirman, Manager Executiv ABB Româniaa

a

a

a

Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe Gmba

a

a

a

a

Radu Bădiță, secretarul general al ANRE Româniaa

a

a

a

a

lauruLauru Bădiță, Country Manager O&M România Photon Energy

a

a

a

a

Dragoș Pidleac, Director interimar, Agenția pentru Eficiență Energetică, Chișinău

a

a

a

a

TEME

Vor participa specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sector. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei).

Înscrieți-vă la conferința Abordare Regională: Parteneri în energie – expertiză globală, oportunități locale, Chișinău (25 septembrie) pentru o discuție despre:

  • Interconectare (electricitate și gaze naturale)
  • Cogenerare / Încălzire-răcire
  • Automatizare și IoT – industrie 4.0
  • Finanțarea proiectelor energetice
  • Eficiență energetică și producție la consumator
  • Valorificarea deșeurilor, biogaz

FORMAT

  • Așezare: sală de teatru, circa 80 de participanți
  • Limba: Română, fără traducere
  • Prânzul va fi servit după eveniment
  • Vorbitorii vor avea posibilitatea de a folosi suport vizual pentru prezentări (.ppt, .pdf)

PARTICIPARE

Accesul la conferință este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică din România și Republica Moldova, precum și din sectoarele conexe, pe baza confirmării de participare transmise de energynomics.ro. Ne poți scrie la office @ energynomics.ro pentru a solicita o invitație!