« Toate evenimentele

Energy Breakfast Club – Automatizare şi IT pentru industria energetică (20 aprilie)

20 Apr 2016 @ 09:00 - 13:00

 Miercuri, 20 aprilie, de la ora 9, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la o nouă întâlnire informală dedicată experţilor şi decidenţilor din industria energetică: Energy Breakfast Club – Automatizare şi IT pentru industria energetică. Vom avea ocazia să aflăm noutăţi dintr-un domeniu unde o investiţie bine aleasă poate face diferenţa, în prezent, dar şi pentru viitor. [formularEveniment]

a

Eveniment desfăşurat sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: Cabur, Emerson Process Management, Enevo Group, Ridgid, SGS România, Sixt New Kopel.

a

VORBITORI

a

Horaţiu-Silviu Anghelescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională

Horaţiu-Silviu Anghelescu va deschide seria de discursuri cu perspectivele domniei sale cu privire la impactul pe care legea cyber-securităţii îl va avea asupra industriei, cu precădere asupra sectorului energetic. De asemenea, domnia sa se va referi la proiectul RO-NET, de construire unei infrastructuri naţionale de internet de mare viteză în zonele defavorizate.

a

a

a

Cristian Pîrvulescu, CEO Enevo Group

Cristian Pîrvulescu va prezenta o scurtă descriere funcțională a soluțiilor de dispecerizare ENEVO Group pentru industria energetică. Prezentarea va sublinia importanța colectării de date și integrarea funcțiilor de control, de securitate și de monitorizare a stării tehnice a echipamentelor.

a

a

a

Sebastian Ferecuş, General Manager South East Europe at Emerson Process Management

Sebastian Ferecuş va prezenta soluţiile Emerson Process Management pentru provocările pe care le impune îmbunătăţirea eficienţei energetice în industrie. Discursul va veni cu răspunsuri la întrebări precum: “Cum obţinem rezultate prin proiecte de economisire a energiei şi cum le cuantificăm în sistemele de management energetic?” și “Cum se construieşte un plan de business pentru creșterea performanței energetice?”.

a

a

TEME

Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în piaţa de automatizări şi soluţii informatice. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei).

Ministerul Energiei a invocat în martie, pentru prima dată atragerea investitorilor din domeniul IT şi al comunicațiilor ca una dintre direcţii de evoluţie în industria energetică de la care sunt aşteptate evoluţii cu mare impact în perioada următoare.

Managementul cererii de energie constituie una dintre cele mai promițătoare direcții de dezvoltare tehnologică ale prezentului şi include sistemele distribuite de generare de energie, sisteme de stocare (adesea cuplate). Aparatura electrocasnică inteligentă, „internetul lucrurilor” și automatizarea răspunsului optim la curba de preț a energiei la consumatorul final sunt alte aspecte în care tehnologia informaţiei, transmisia la distanţă şi administrarea unor volume mari de date joacă roluri decisive, greu de anticipat în urmă cu doar un deceniu şi încă puţin înţelese la întreaga lor anvergură.

Descoperiţi la Energy Breakfast Club soluţii verificate şi furnizori reputaţi pentru sisteme şi soluţii de automatizări şi IT/Telecom pentru eficientizarea sistemelor energetice.

  • Sisteme automate de management al consumului energetic
  • Soluţii de automatizare a răspunsului optim la curba de preț a energiei la consumatorul final
  • Tehnologia informaţiei – soluţii pentru administrarea unor volume mari de date
  • Dezvoltări tehnologice pentru transmisia la distanţă şi analiza de date

Printre companiile invitate se numără 3M, ABB, Adrem Invest, AFI Europe, Alro, Antibiotice, Arcelor Mittal, Azomureş, B Team, Bunge, Complexul Energetic Oltenia, Continental, E.On, Electrica, Electromagnetica, Enel, EnergoBit, Enevo, Exxonmobil, GE, Greentek, Hidroelectrica, Holcim/Lafarge, ISPE, ISPH, Michelin, Mitsubishi Electric, Oltchim, Petrom E&P, Petrom Marketing, Petrom Refining, Petrotel Lukoil, Philips, PowerNet, Romgaz, Rominserv, Rompetrol Gas, Rompetrol Logistic, Rompetrol Refining, Saint Gobain, Samsung, SAS, Schneider România, Siemens, Swarco, Transgaz, Veolia.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație!

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 13.

Evenimente următoare