« Toate evenimentele

Piaţa de gaze – pentru un model de piaţă funcţional

31 Aug 2016 @ 09:00 - 13:00

Pentru acest eveniment procedura de înregistrare în asistenţă a fost închisă, întrucât am atins numărul maxim de participanţi. Vă mulțumim pentru interes! Sunteți invitaţi să vă înscrieţi la unul dintre evenimentele noastre viitoare.

 

Miercuri, 31 august, de la ora 9, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la o nouă întâlnire informală dedicată experţilor şi decidenţilor din industria energetică: Energy Breakfast Club – Piaţa de gaze – pentru un model de piaţă funcţional. Vom descoperi împreună soluţiile propuse de autorităţi şi răspunsurile care pot veni din partea companiilor relevante în industriile de petrol şi gaze, furnizare şi distribuţie la nivelul consumatorului casnic.

Au confirmat deja prezenţa 60 de specialişti din toate domeniile implicate din piaţa de gaze: BRM (Bursa Română de Mărfuri), Unicredit, Transenergo, Energie Finanzierung und Kapital, Botezatu şi Asociaţii, KPMG, Doosan IMGB, Romania Energy Center (ROEC), Electrica Furnizare, NextEnergies Consultants, Enel Energie, Romgaz, Ambasada SUA, MET Group, ROPEPCA, MDRAP, OPCOM, EnerCap Capital Partners, Camera de Comerţ România-Israel, Raiffeisen Bank, Siveco România, Forte Gaz GN, Edison Trading SpA – subsidiara România, Ministerul Energiei, ELCEN.

a

Eveniment desfăşurat sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: Aggreko, Jereh, Matei Conf Group, Ridgid, Romgaz, Transgaz, SGS România.

a

VORBITORI

a Aristotel Jude, secretar de stat Ministerul Energiei a a a a

 

a

a

a

 

Emil Calotă, vice-preşedintele ANRE

 

E

a

a

 

Cătălin Tocu, business development manager Aggreko

 

E

a

a

TEMATICĂ

Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sector. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei). Obligaţiile europene, reglementările interne şi condiţiile de piaţă se întâlnesc şi impun României să acţioneze pentru a garanta o piaţă concurenţială şi transparentă inclusiv la nivelul consumatorului casnic. Producătorii îşi văd ameninţate veniturile şi volumele extrase, furnizorii reclamă imperfecţiunile pieţei, ministerul şi reglementatorul constată coliziunea regulilor privitoare la piaţa de gaze, iar consumatorii riscă să plătească mai mult. La nivel naţional, întreaga situaţie face cu atât mai dificilă orice prognoză cu privire la raportul dintre importuri şi producţie locală pentru acoperirea consumului de gaze naturale. Aflaţi la Energy Breakfast Club cum se schimbă piaţa de gaze de la experţi şi decidenţi de la cel mai înalt nivel!

  • (Ne)liberalizarea preţurilor – impuneri legale, soluţii practice
  • Bursa de gaze naturale: instrumente şi bune practici
  • Reglementarea înmagazinării de gaze naturale – respectarea obligaţiilor şi eficienţă financiară pentru servicii de sistem
  • Impactul situaţiei prezente asupra cifrei de afaceri şi comportamentului marilor jucători
  • Prognoze privind costul gazelor naturale pe piaţa internă, producţie internă vs importuri

Printre companiile invitate se numără Romgaz, Transgaz, Met Group, Amromco Energy, Arelco Power, Armax Gaz, Axpo Energy, Azomureş, CEZ Trade Romania, Conef Gaz, E.ON Energie, Engie, Fora Oil And Gas, Foraj Sonde, Forte Gaz GN, Gen – I Bucharest – Electricity Trading And Sales, Hunt Oil, ICPE, Electrocond, Nis Petrol, OMV Petrom Gas, Otto Gaz, Raffles Energy, Romelectro, Tinmar Gas, Roxtec, Lapp Kabel, Nova Power & Gas, Bulrom Gaz, Kerui, Jereh.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație! Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului. Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective. Clubul se închide la ora 13.

 

Evenimente următoare