« Toate evenimentele

Eficienţa energetică – valorificarea resurselor disponibile

07 Sep 2016 @ 09:00 - 13:00

 Miercuri, 7 septembrie, de la ora 9, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la o nouă întâlnire informală dedicată experţilor şi decidenţilor din industria energetică: Energy Breakfast Club – Eficienţa energetică – valorificarea resurselor disponibile. Vom descoperi împreună echipamente şi soluţii de reducere a consumurilor de energie cu menţinerea confortului, în mediul rezidenţial, şi cu întărirea controlului forţei, căldurii şi ventilaţiei necesare în mediul industrial. [formularEveniment] a

Eveniment desfăşurat sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: Atrea, Enevo Group, Lubexpert, Servelect, SGS România.

a

VORBITORI

Irina Nicolau, expert în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Serviciul Monitorizare Planul Naţional de Acţiune pentru Eficienţă Energetică

Irina Nicolau va informa companiile interesate cu privire la contextul de reglementare şi la mijloacele de sprijin pentru creşterea eficienţei energetice..

a

a

Andrei Ceclan, Senior Energy Advisor Servelect

Andrei Ceclan va prezenta, sub umbrela conceptului de Negawatt, soluţii concrete de reducere a costurilor operaţionale în industrie şi clădiri, precum şi exemple de proiecte deja implementate. Beneficiul major obţinut prin implementarea unui astfel de proiect este reprezentat de economiile de energie garantate. Acestea generează reduceri substanţiale ale facturilor de utilităţi, având un impact pozitiv asupra bugetului operaţional de cashflow al companilor beneficiare.

a

a
Cristian Pîrvulescu, CEO Enevo Group

În contextul Strategiei Europene 2020, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin îmbunătăţirea eficienţei energetice reprezintă un obiectiv prioritar al Uniunii Europene, asumat şi de România. Cristian Pîrvulescu va prezenta soluţii pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice pentru consumatorii industriali, punând accent pe măsurarea consumului şi pe monitorizarea echipamentelor, activităţi ce pot fi finanţate prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.

a

Olivier Marechal, ExxonMobil, Lubrication Field Engineer Southern Europe

a

a

a

a

TEMATICĂ

Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sector. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei). Eficienţa energetică este una dintre cele cinci dimensiuni pe care se bazează Uniunea Energetică europeană. Prin reglementări şi obligaţii, dar şi prin subvenţii, spaţiile de locuit vor deveni, treptat, tot mai eficiente. Şi România a adoptat recent obligaţia ca din ianuarie 2021, adică peste mai puţin de 5 ani, toate clădirile noi să aibă un consum energetic aproape de zero. Noi soluţii inginereşti vor avea căutare. Noi tehnologii şi echipamente îşi vor descoperi piaţa. În mediul industrial, presiunile financiare impuse de criză şi competiţia duc în aceeaşi direcţie: rămâne în joc numai cine controlează şi reduce costurile cu energia. Cum? Aflaţi la Energy Breakfast Club cele mai noi şi mai eficiente soluţii, de la companii cu experienţă şi portofolii solide.

  • Ce înseamnă evaluarea situației energetice a companiei
  • Cum pot fi realizate măsurarea și reglarea consumului de energie?
  • Cât costă şi ce beneficii aduce organizarea managementului energetic cu asigurarea securității în alimentare?
  • Care sunt companiile care dețin expertiza necesară în realizarea acestor programe? Care sunt măsurile de tip „fără cost / cu cost redus” pentru reducerea sustenabilă a consumului?
  • În ce fel colaborează companiile de servicii, cu beneficiarii?

Printre companiile invitate se numără operatorii industriali și marii consumatori de energie.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație! Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului. Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective. Clubul se închide la ora 13.

Evenimente următoare