« Toate evenimentele

Industria de regenerabile – susţinere pentru promisiunea verde (3 noiembrie)

03 Nov 2016 @ 09:00 - 13:00

 Joi, 3 noiembrie, de la ora 9, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la o nouă întâlnire informală dedicată experţilor şi decidenţilor din industria energetică: Energy Breakfast Club – Industria de regenerabile – susţinere pentru promisiunea verde. Regenerabilele din România ies brutal din prima etapă de dezvoltare – accelerată, prin proiecte mari, de anvergură naţională, încurajate de un suport public neverosimil de generos. Rolul energiei verzi în sistemul energetic naţional este deja unul important, iar la nivel declarativ, autorităţile îşi menţin interesul pentru o dezvoltare încă şi mai puternică în deceniile viitoare. Dincolo de rănile provocate de sprijinul financiar retras pe neaşteptate, sectorul regenerabilelor este împins înainte de evoluţiile tehnologice şi de noi antreprenori dispuşi să îşi asume riscuri, prin noi proiecte, pentru noi beneficiari. [formularEveniment] a

Eveniment desfăşurat sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: Bureau Veritas, Premier Palace Spa Hotel, Ridgid.

Au confirmat participarea în asistenţă reprezentanţi din partea: All Development Services, Blue Planet Investments, Electrica Furnizare SA, Enel Green Power, Eolian Project SRL, Fomco Solar Energy Srl , Genesis Bio Partner, GestampWind, Greencells CEE S.R.L., INCDE-ICEMENERG, MCBA, Montana Energy Group, Noerr, Qualistravel, Rodelta Power International, Romenergo Hidro, RWEA, SBT Group, Smart Energy Group, Syscom TEAM, Telekom, UE Est Invest Srl, Unicredit Leasing Corporation, WPD.

a

VORBITORI

Zoltan Nagy-Bege, membru în Comitetul de Reglementare al ANRE

a
a
a
a
a

Joerg Gmeinbauer, global head of Bureau Veritas’ power market operations

Recunoscut la nivel internațional în calitate de expert pe piețele globale de electricitate, Joerg va vorbi despre cele mai recente evoluții ale industriei regenerabile și despre ce înseamnă acestea pentru România. Se va concentra apoi pe evaluarea de conformitate în sectorul regenerabilelor și va prezenta câteva studii de caz.

 

a

Ilias Papageorgiadis, preşedintele ARBIO (Asociația Română Biomasă și Biogaz)

a
a
a
a
a

TEMATICĂ

Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sector. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu (RWEA, RPIA, ARBIO etc), alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice).

Noua etapă a regenerabilelor pare a fi caracterizată de evoluţii precaute, prin proiecte mici, la nivel local, mai puţin dependente de scheme de sprijin ample. Vom discuta despre situaţia sectorului de producţie a energiei electrice şi termice pe baza resurselor regenerabile și vom aduna răspunsuri din partea antreprenorilor, din partea autorităților competente, precum și din partea marilor companii deja prezente în această piaţă.

Aflaţi la Energy Breakfast Club cele mai noi tendinţe şi cele mai eficiente soluţii ale momentului, de la experţii implicaţi în sectorul regenerabilelor.

  • Situaţia actuală şi perspectivele de reaşezare a sectorului regenerabil de generare a electricităţii
  • Care sunt perspectivele unui acord al industriei cu autorităţile pe tema viitoarelor scheme suport?
  • Micro-generarea – proiecte fezabile în sectorul regenerabilelor
  • Parteneriat companii private – autorităţi publice locale

Printre companiile invitate se numără Nordex, Vestas, Gamesa, Inversolar, CEZ Romania, Elsaco Energy, Enel Romania, Energy Network, Fidelis Energy, KDF Energy, OMV Petrom, Renovatio Trading, Monsson, Green Energy.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație! Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului. Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective. Clubul se închide la ora 13.

Evenimente următoare