« Toate evenimentele

DigitALL 2021

18 Feb 2021 @ 10:00 - 18:00

Pe 18 februarie, organizăm a doua ediție a celei mai ample conferințe dedicate de Energynomics digitalizării în industria energetică din România, reunind companii și experți din energie, IT și mediul financiar: DigitALL 2021. Continuând reușita ediției DigitALL 2020Energynomics va reuni pentru o zi cei mai influenţi decidenţi din trei industrii din ce în ce mai interconectate, pentru o discuție despre tendințele anului 2021 în lumea digitală cu impact asupra industriei energetice.

DigitALL 2021 va aduce la un loc peste 20 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile relevante, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar. Conferința din 18 februarie va lansa o nouă serie de conferințe regionale pentru Digitalizare și Eficiență energetică, în al 5-lea an de campanie de informare dedicată acestor teme.

Participarea în asistență este GRATUITĂ în baza confirmării transmise de către organizator!

 

DigitALL 2021 este organizat de Energynomics, în parteneriat cu reputate organizații precum AHK RomaniaCIO Council, BusinessMark și cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, ACE – Industrial Software Solutions, Enevo Group, Nuclearelectrica, Safetech Innovations.

În 2020, au participat în asistență peste 200 de persoane reprezentând organizații precum: ADITBI, Adrem, Agenția de Consultanță pentru Dezvoltarea Afacerilor, Asimouth Training, ASRO – Organismul Național de Standardizare din România, Barrels Hub Inc, BCR România, Business France, certSIGN, CEZ România, CIO Council, Distribuție Oltenia, ELCEN, Emerson Automation Solutions, EY, FPPG, General Investigation, INCIR, Investisia Group, KeysFin SRL, MET România Energy, MVM Energy, Primăria București, Siemens România, SNSPA, Spitalul “Marie Curie”, Transelectrica, Univ. Petrol Gaze Ploiești, Universitatea Politehnica București – Facultatea de Energetică, Universitatea Tehnică de Construcții Bucuresti.

CITEȘTE AICI ARTICOLUL-SINTEZĂ DE DUPĂ CONFERINȚA DIGITALL 2020!

La DigitALL 2021 vom pleda pentru convergența necesară, pentru că este inevitabilă, a mai multor domenii economice într-o lume conectată, virtuală, bazată pe date, a realităților digitale. Dincolo de comunicarea prin intermediul platformelor digitale, suplinind imposibilitatea întâlnirilor fizice, toate sectoarele și activitățile economice importante – printre care energia, finanțele, transportul, comunicațiile – avansează către realități digitalizate care fac ca frontierele sectoriale să se estompeze și invită la abordări similare în toate domeniile.

Vom aborda cele mai actuale subiecte ale momentului pentru economiile din România și din regiune, în 3 sesiuni plenare, pentru o evaluare competentă a tendințelor, liderilor, soluțiilor și sinergiilor pentru industrie, municipalități și fiecare dintre noi. DigitALL 2021 își propune să ofere tuturor celor interesați – Guvern, Parlament, autorități publice locale, autorități de reglementare, parteneri externi – un teren comun pentru demersurile viitoare.

Context

Conferința DigitALL 2021 este concepută să ofere o platformă utilă de comunicare și conectare pentru responsabilii de IT&C și pentru alți factori de decizie la nivel înalt din organizații de top din domeniul energiei, IT și al serviciilor financiare. Participanții vor lua parte la dezbateri moderate pentru un schimb de cunoștințe și intuiții cu liderii și experții din industrie cu privire la oportunitățile și provocările pe care le implică transformarea digitală în diverse domenii economice.

Teme principale

  • Tendințele anului 2021 în lumea digitală
  • Noi lideri și noi abilități pentru economia digitală
  • Inteligența artificială, automatizarea, machine learning și robotica schimbă mediul de afaceri
  • Îmbunătățirea proceselor de business cu ajutorul programelor informatice automatizate
  • Provocări în implementarea protecției cibernetice în organizațiile mari
  • Recomandări privind confidențialitatea și protecția datelor
  • Securitate cibernetică pentru SCADA și sisteme de control industrial
  • Tehnologia block chain – îmbunătățirea / schimbarea / re-inventarea afacerilor
  • Forța de muncă în lumea digitală: oameni și roboți
  • Experți digitali: de la lohn la campioni în inovație
  • Agenda digitală europeană

AGENDA – preliminară

09:30-10:00 ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR și TESTE TEHNICE
10:00-10:05 Cuvânt de deschidere din partea organizatorilor
10:05-10:20 Invitat special – Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaților
10:20-11:30 SESIUNE PLENARĂ 1 – Digitalizarea României, digitalizarea energiei

Instrumentele digitale reprezintă, de mulți ani, punctul central pentru multe organizații din mediul privat, datorită potențialului lor de a accelera procesele, de a crește calitatea și productivitatea muncii, de a capitaliza la maximum o capacitate de comunicare și analiză tot mai puternice. Sectorul public începe abia acum un proces de digitalizare pe scară largă, dispus în fine să ia în considerare tehnologii și concepte precum 5G, cloud, analiza seturilor mari de date, inteligenta artificială și învățarea automată, confidențialitate și protecția datelor, soluții de tip blockchain, RPA-uri etc. Care dintre noile tehnologii digitale fac deja parte din industria energetică? Unde este cea mai mare nevoie de intervenția autorităților pentru ca asemenea tehnologii să devină componente de bază în sectorul energetic?

  • Adrian Boiarciuc, CIO Romgaz
  • Oana Bucur, Lider Task Force Digitalizare, FPPG
  • Daniel Sirman, Executive Manager ABB
  • Liviu Drăgoi, Sales Manager of ACE Industrial Software Solutions
  • Cristian Pîrvulescu, CEO Enevo Group

Ion Vaciu, președinte Digital Transformation Council – moderator

11:30-12:00 HANDS-ON APPROACH – Mihai Priboianu, Technical Product Manager Motors, Drives, PLCs, Baldor and Dodge, ABB și George Porumb, General Manager Electrosoft
12:00-12:10 PAUZĂ DE CAFEA ȘI SOCIALIZARE ONLINE
12:10-12:30 Invitat special  – Yugo Neumorni, președintele CIO Council
12:30-13:50 SESIUNE PLENARĂ 2 – Digitalizarea în industrie

Pandemia a pus într-o nouă lumină automatizarea/digitalizarea în industrie atunci când a făcut aproape imposibil ca oamenii să răspundă în timp util la toate nevoile de operare. Pe măsură ce activitatea s-a redus, unele organizații au descoperit că au timpul necesar pentru activitățile de întreținere, renovare și modernizare tehnologică pe care le-au amânat anterior. A crescut relevanța IoT anul trecut în România? A crescut interesul față de sistemele de analiză care să transforme în înțelegere volumele imense de date avute la dispoziție? Cum pot fi folosite tehnologii precum 5G, senzori și soluțiile de calcul de vârf (edge computing) în timp real pentru performanțe operaționale și financiare sporite?

  • Horia Todoran, General Manager Bosch Rexroth Sales
  • Tiberiu Hidi, General Manager AEM Timișoara
  • Andreea Socol, Senior Sales & Presales Manager Druid AI
  • Cornel Bărbuț, CEO, Vegacomp Consulting

13:50-14:20 PAUZĂ DE PRÂNZ ȘI SOCIALIZARE ONLINE
14:20-14:35 Invitat special – Dragoș Preda, Secretar de Stat la Ministerul Transportului, Infrastructurii și Comunicațiilor
14:35-16:00 SESIUNE PLENARĂ 3 – Digitalizarea furnizării de energie

Liberalizarea înseamnă mai mult spațiu de manifestare pentru concurență. Forțate să, sau abia lăsate să se apropie de clienți, companiile de furnizare a energiei dovedesc niveluri diferite de pregătire pentru aceasta. Chemate să ofere informații calificate cu privire la clienții lor (profilare, de exemplu), ele recunosc că nu sunt pregătiți pentru o asemenea operațiune la scară largă. Nici chiar contractarea de noi clienți nu este posibilă la cel mai alert ritm, astfel încât să permită apariția de schimbări semnificative în timp scurt. Chiar mai mult decât înainte, modelele de operare digitale sunt obligatorii în industria energetică, iar managementul clienților este activitatea principală. Care este rolul inteligenței artificiale în furnizarea de energie? Cum integrează și dezvoltă companiile energetice cererea pentru noile tehnologii? Cum răspund antreprenorii (locali) la astfel de nevoi?

  • Silvia Vlăsceanu, director executiv ACUE
  • Florin Frunză, CEO MET Energy România
  • Simona Trofin, Director Planificare, Performanță și Managementul Calității la Enel Energie și Enel Energie Muntenia
  • Viorel Tudose, CEO Getica 95

16:00-16:30 HANDS-ON APPROACH – Marinel Stănilă, CISA, CISSP, Information Security Advisory Manager, SafeTech Innovations

16:30-16:50 Invitat special – Călin M. Rangu, Directorul Direcției Relații Publice, Petiții și Educație Financiară, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) și vicepreședintele InsurTech Task Force, al Autorității Europene pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA)

16:50-17:00 Concluzii

Participarea în asistență este GRATUITĂ în baza confirmării transmise de către organizator!

Evenimente următoare