« Toate evenimentele

Decarbonarea: Cât de repede? În ce direcție? (9 martie)

09 Mar 2021 @ 10:00 - 13:00

Marți, 9 martie 2021, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o nouă întâlnire ONLINE pentru a descoperi care sunt posibilitățile pe care le are România pentru decarbonarea sectorului energetic!

În noul context european, orice formă de finanțare din bani publici va fi condiționată de reducerea drastică a amprentei de carbon, în fiecare dintre zonele principale: generarea de electricitate, transporturi și încălzirea/răcirea clădirilor. În plus, prețul certificatelor de carbon crește constant și a depășit cota de 30 de euro pe unitate în 2021, după ce s-a plasat între 20 și 27 de euro pe unitate în intervalul 2019-2020.

Companiile tradiționale sunt cele care resimt principala presiune, dar soluțiile nu pot veni decât din abordări integrate, în care să se regăsească toți jucătorii relevanți din industria energetică, de la producători și distribuitori de energie, la furnizori de tehnologie și la integratori sau antreprenori generali.

Ne propunem să identificăm împreună care sunt principalele provocări cu care se confruntă actorii principali, de la autorități centrale și locale, la companii, consultanți și experți și care sunt oportunitățile pe care le putem anticipa pentru 2021!

VORBITORI

TEME

  • Mijloace de a facilita accesul la tehnologiile avansate
  • Statusul investițiilor necesare pentru un viitor energetic cu emisii cât mai apropiate de zero
  • Perioada de tranziție și rolul gazelor naturale în procesul de decarbonare
  • Perspective pentru cogenerarea de înaltă eficiență: context european și opțiuni naționale
  • Perspectivele producerii energiei din surse regenerabile (eolian, solar, geotermal, hidro) și fără emisii în atmosferă (nuclear)
  • Promisiunea hidrogenului – cât de departe sunt soluțiile concrete
  • Flexibilitatea sistemului energetic ca factor principal în atingerea țintelor privind securitatea energetică

Vor fi prezentate exemple demonstrative, iar vorbitorii invitați vor răspunde la întrebările lansate în cadrul sesiunii LIVE.

VIDEO conferința se va desfășura în limba română, fără traducere.

PARTICIPARE

Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe. Vă puteți înregistra AICI

Această conferință este organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri: BCR, EY, Kawasaki Gas Turbines Europe, Siemens Energy.

Evenimente următoare