Acasă » Electricitate » Eurohold a primit aprobarea autorității bulgare pentru energie pentru achiziția CEZ

Eurohold a primit aprobarea autorității bulgare pentru energie pentru achiziția CEZ

19 ianuarie 2021
Electricitate
Energynomics

Comisia de reglementare a energiei și apei din Bulgaria a aprobat tranzacția prin care Eurohold Bulgaria achiziționează filialele locale ale CEZ Group. Acordul include achiziționarea a șapte filiale ale Grupului CEZ în Bulgaria, inclusiv 67% din cea mai mare companie electrică – CEZ Distribution Bulgaria și cel mai mare furnizor de energie electrică – CEZ Electro Bulgaria, 100% din acțiunile celui mai mare comerciant autorizat de energie electrică – CEZ Trade Bulgaria, precum și CEZ Bulgaria, care coordonează și administrează toate filialele.

Acordul fusese aprobat de Comisia pentru Protecția Concurenței încă din 29 octombrie 2020. Următoarea etapă a procesului de achiziție va fi semnarea contractelor de finanțare și transferul propriu-zis al acțiunilor. Eurohold va finanța achiziția printr-o combinație de capital propriu și linii de finațare bancară.

„Am obținut aprobări de către autoritățile de reglementare bulgare antitrust și energetice, astfel încât să putem continua cu finanțarea și finalizarea tranzacției. Avem sprijinul băncilor globale de investiții, care au o experiență solidă în finanțarea unor astfel de tranzacții. După finalizarea achiziției, ne propune să dezvoltăm un furnizor regional important de asigurări și servicii de utilități”, a declarat Vasil Stefanov, coordonatorul fuziunilor și achizițiilor la Eurohold Bulgaria.

Eurohold va achiziționa filialele grupului CEZ din Bulgaria printr-o firmă nou-înființată: Eastern European Electric Company.

CEZ este cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Bulgaria, deservind aproape 3 milioane de clienți. În 2019, CEZ Bulgaria a înregistrat venituri și active totale de 700 milioane EUR (1,4 miliarde BGN). Compania are peste 3.000 de angajați în Bulgaria.

Prin achiziționarea filialelor grupului CEZ în Bulgaria, Eurohold se va concentra pe dezvoltarea a două sectoare principale de activitate – asigurările și energia. Activele și veniturile totale ale holdingului vor depăși 1,5 miliarde de EUR, atât pe segmentul asigurărilor, cât și pe cel al furnizării și distribuției de energie. Holdingul va deservi mai mult de 7 milioane de clienți și peste 6.000 de angajați.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *