Acasă » Termo » Sistemele de micro-cogenerare pot dubla economiile de energie

Sistemele de micro-cogenerare pot dubla economiile de energie

21 noiembrie 2022
Cogenerare
energynomics

Dimensionarea corectă a echipamentelor este ”cheia succesului” pentru o instalație de micro-cogenerare. În ultimii doi ani, din cauza scumpirii energiei, economiile obținute prin instalarea nor astfel de echipamente s-a dublat.

”Nu vindem clienților doar echipamentele, ci această economie. Un astfel de sistem merită pentru că într-un interval de șapte ani își amortizează de peste două ori investiția, ca urmare a reducerii costurilor cu energia achiziționată din rețea”, a spus Gheorghe Țucu, managing partner al Valeg Creative Solutions, la conferința „Cogenerare pentru eficiență energetică și integrarea regenerabilelor”, organizată de Energynomics.

Pentru a fi eficient din punct de vedere economic, un sistem de micro-cogenerare trebuie proiectat pentru a funcționa o perioadă cât mai lungă de timp, ideal 8.760 ore/an dar nu mai puțin 5.000 ore/an.

Potrivit unui studiu realizat de Valeg Creative Solutions, dacă în 2020 economia obținută pentru 8.760 de ore de funcționare era de circa 110.000 de lei (22.138 de euro), în 2022, această valoare se dublează.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI GHEORGHE ȚUCU

Compania Valeg Creative Solutions, înființata în 2013, este specializată în implementarea de soluții de soluții de cogenerare de înaltă eficiență pe gaz, biogaz sau utilizând alți combustibili.

Potrivit datelor Uniunii Europene, la nivelul anului 2025 în blocul comunitar există un potențial de 5GWe instalați în sisteme de micro-cogenerare, adică aproximativ 50.000 de sisteme de micro-cogenerare, de 100 kW electrici.

Conferința „Cogenerare pentru eficiență energetică și integrarea regenerabilelor” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Chimcomplex, Electro-Service RB, ENGIE Romania, Horváth, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *