Acasă » Regenerabile » Energia din surse regenerabile: cheia viitorului cu emisii reduse (P)

Energia din surse regenerabile: cheia viitorului cu emisii reduse (P)

21 iulie 2022
Regenerabile
energynomics

La Weidmueller susținem tranziția către energie regenerabilă prin soluțiile pe care le dezvoltăm, între care gama de soluții pentru aplicații fotovoltaice, între care PV Next, prima cutie de conexiuni din lume, bazată pe design-ul standardizat al cablajului imprimat.

Conceptul inovator acoperă aproximativ 75% din cerințele standard de astăzi, permițând instalatorilor de sisteme fotovoltaice să lucreze mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor. Tehnologia integrată PUSH IN reduce timpii de asamblare și minimizează riscul de erori și potențialele consecințe asociate acestora.

 

Simplu

Designul unic al cablajului imprimat permite integrarea rapidă și simplă a funcțiilor suplimentare. De exemplu, un comutator poate fi integrat sau un al doilea MPPT poate fi conectat direct la primul cablaj imprimat.

 

Rapid

Cu tehnologia de conectare PUSH IN, PV-Next oferă cel mai simplu și mai sigur concept de conectare pentru cablare. Instalarea poate fi efectuată fără sertizare și fără unelte speciale.

 

În siguranță

Designul intuitiv și tehnologia de conectare PUSH IN facilitează instalarea mai sigură și garanția calității. Conexiunea cu șurub strâns la un cuplu necorespunzător este eliminat, deoarece reprezintă unul dintre principalele riscuri pentru incendii.

Cutiile de conexiune sunt o componentă importantă a fiecărui sistem fotovoltaic. Acestea nu doar conectează diferitele părți ale sistemului, ci și protejează sistemul fotovoltaic împotriva supratensiunilor. Recent, Weidmueller a adăugat în portofoliul său și o variantă cu un design compact, pentru instalare în diferite tipuri de spații – PV Next „Mini”. Gama de soluții PV Next este compatibilă cu toate tipurile de invertoare din Europa.

 

PV Next “Mini” – cutii de conexiune compacte

Adesea cutiile PV sunt montate extrem de aproape de modulele fotovoltaice, pentru a economisi cablu. Astfel, sunt necesare cutii de conexiuni de dimensiuni extrem de reduse. Cu dimensiunile sale compacte de doar 200 x 200 x 132, PV Next “Mini” poate fi instalat chiar și în cel mai mic spațiu de sub acoperiș. În același timp, cu design-ul simplu de tip plug & play se reduce timpul de instalare și cantitatea de cablu.

 

Protecție la supratensiune

În ciuda dimensiunilor sale compacte, PV Next “Mini” poate să țină pasul cu omologii săi mai mari, atunci când este vorba de funcționalitate. Cutia de conexiune conține componente cheie pentru scurtcircuitare și protecție la supratensiune, protejând sistemul de supratensiuni cauzate spre exemplu de loviturile de trăsnet. Produsele pentru protecția la supratensiune – VARITECTOR, disponibile pentru diferite clase de descărcătoare VPU I PU (tip I+II) și VPU II PV (tip II), care sunt instalate în PV Next “Mini” protejează sistemul fotovoltaic de interferențele care ar putea apărea în urma fulgerelor și scurtcircuitărilor ocazionale. Starea descărcătorului la supratensiune poate fi monitorizat în permanență utilizând contactul de semnalizare integrat. Instalarea descărcătoarelor de protecție la supratensiune a devenit obligatorie în Uniunea Europeană încă din 2019, sub standardul EN 51643-32:2020. Această cerință se aplică atât sistemelor noi, cât și în lucrările de expansiune sau modificare a sistemelor fotovoltaice existente.

 

Design modern

Eficiența sistemelor fotovoltaice depinde de o multitudine de factori. Trackerele MPP integrate în invertoare se asigură că energia transmisă de modulele fotovoltaice este coordonată în mod optim cu nivelul curent de radiații și temperatură din împrejurimi. Tracker-ul MPP identifică punctul cu cea mai eficientă și optimă distribuție de energie. PV Next “Mini” este disponibil în versiuni cu unul și două intrări MPPT. Utilizatorii au de asemenea opțiunea de a alege între cutiile gata configurate cu conectori WM4C, ca și soluție de tip plug & play, sau cutiile de distribuție cu conexiune de tip PUSH-IN. Instalarea este deosebit de ușoară datorită sistemului de conectare de tip PUSH-IN, fără a fi nevoie de unelte speciale. Astfel se reduc timpii de lucru și potențialele erori de conexiune.

Seria PV Next „Mini” a fost special concepută pentru spații mici. Designul standardizat, foarte compact al seriei de produse asigură funcționarea optimă termică și mecanică a tuturor componentelor integrate. Cutiile sunt proiectate pentru temperaturi ambientale de -40 până la 50 °C și sunt conforme cu specificațiile IEC 61439-2 ed2. Gata de utilizare pentru șiruri de până la 15A și chiar până la 1100V.

În prezent există mai mult de 70 de variante care sunt simplu de utilizat și ușor scalabile, oferind un nivel cu totul nou de flexibilitate. Datorită celor două unități de producție din Europa se asigură nu numai calitatea ridicată a componentelor, ci și disponibilitatea și transportul rapid.

 

72h Sample Box PV – Comandați o mostră gratuită pentru soluții fotovoltaice

Familiarizați-vă cu beneficiile componentelor noastre PV – cu o mostră gratuită. De la utilizarea simplă a PV stick la simpla conectare a firelor cu ajutorul tehnologiei de conectare PUSH IN.

Weidmueller – Partenerul dvs. în conectivitatea industrială

Weidmueller SRL

Str. Ionescu Crum nr. 1, Turn 1, Et. 1 | 500446 Brașov | România

www.weidmueller.ro

T +40 (0) 268 / 446 222

E global_CSC@weidmueller.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.