Acasă » Regenerabile » 4 milioane de euro pentru fotovoltaice pe acoperișul fabricii RAAL din Prundu Bârgăului

4 milioane de euro pentru fotovoltaice pe acoperișul fabricii RAAL din Prundu Bârgăului

21 iulie 2022
Regenerabile
energynomics

Compania de sisteme de răcire RAAL va investi 4 milioane de euro într-un sistem de panouri fotovoltaice care va fi instalat pe acoperișul fabricii din Prundu Bârgăului (Bistrița-Năsăud), scrie Transilvania Business. Vor fi amplasate 11.000 de panouri, din care o parte pe un teren deținut din apropierea fabricii.

Lucrările de montaj sunt programate în perioada august-noiembrie, precizează memoriului depus de companie la Agenția pentru Protecția Mediului, și sunt justificate pentru că „promovarea producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie reprezintă un imperativ al perioadei actuale motivat de protecția mediului, creșterea independenței energetice față de importuri prin diversificarea surselor de aprovizionare cu energie, motive de ordin economic și de coeziune socială”.

Transilvania Business mai scrie că CEC Bank a acordat RAAL Bistrița o finanțare de 5 milioane de euro pentru susținerea activității curente. Garanția pentru împrumut este emisă de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din credit. RAAL produce schimbătoare de căldură folosite în instalații industriale și în industria auto – domeniu cu potențial de creștere în contextul în care tehnologia schimbătoarelor de căldură poate fi utilizată și pentru creșterea eficienței energetice și reducerea consumului și a cheltuielilor de energie. ”Este un domeniu cu un mare potențial în contextul actual al relocării activităților industriale cât mai aproape de utilizatorii finali și al preocupărilor la nivel global pentru reducerea amprentei de carbon”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank.

Compania a fost privatizată în 1995. Grupul are 2.300 de angajați, afaceri anuale de 325 de milioane de lei și două unități de producție în România. RAAL are propria echipă de cercetare și dezvoltare, majoritatea producției fiind destinată exportului. Printre clienții grupului se numără John Deere, Class sau Samsung.

2 comentarii la „4 milioane de euro pentru fotovoltaice pe acoperișul fabricii RAAL din Prundu Bârgăului”

  1. Marius Iulian Costache

    Ma repetentule, exprimarea „… care vor acoperi acoperișul …” putea fi evitata elegant cu: Sistem de panouri fotovoltaice (el, sistemul) care va fi montat pe acoperisul fabricii … .
    Iti spune atasta un inginer nu un profesor de limba romana. Dar iti recomand sa ceri parerea unui profesor de limba romana si mai ales, sa citesti o carte din cand in cand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.