Acasă » Electricitate » Enel, reinclus în indicii FTSE4Good și Euronext

Enel, reinclus în indicii FTSE4Good și Euronext

10 iunie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Enel a fost confirmat încă o dată în seria de indici FTSE4Good, care clasează principalele companii globale în funcție de practicile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) și de transparență, în urma evaluării FTSE4Good din prima jumătate a anului 2021. Compania a fost, de asemenea, confirmată de evaluarea semestrială a indicelui Euronext VE (Vigeo-Eiris) World 120.

De două ori pe an, indicele Euronext V.E World 120 examinează cele mai sustenabile 120 de companii din cele mai importante 1.500 de companii în funcție de capitalizarea de piață din America de Nord, Asia-Pacific și Europa.

De asemenea, Enel și-a păstrat poziția în indicii regionali Euronext V.E Eurozone 120 și Europe 120, care evaluează cele mai sustenabile 120 de companii din cele mai mari 500 de companii listate la bursă din Zona Euro și Europa.

„Modelul de afaceri al Enel, care a adoptat sustenabilitatea ca valoare de bază, încorporând-o în întregul nostru lanț valoric, a fost recunoscut încă o dată de doi dintre cei mai relevanți indici ai pieței financiare care urmăresc performanța companiilor pe criterii de mediu, sociale și de guvernanță”, a spus Francesco Starace, CEO și director general al Enel. „Ne-am angajat să promovăm dezvoltarea durabilă în toate țările în care operăm prin promovarea afacerilor și a tehnologiilor care contribuie la abordarea celor mai importante provocări cu care se confruntă societatea, precum și schimbările climatice, ca singura cale de a crea valoare pentru toți factorii interesați și să ne menținem poziția de lider.”

Atât FTSE4Good, cât și V.E au premiat angajamentul Enel de a încorpora practicile ESG în strategia de afaceri de-a lungul întregului său lanț valoric. FTSE4Good a subliniat practicile și transparența Enel cu privire la o gamă largă de subiecte, inclusiv schimbările climatice, biodiversitatea, sănătatea și siguranța, drepturile omului, guvernanța corporativă și transparența fiscală, printre altele. În același timp, V.E, al cărui rating a clasat Enel în poziția de cel mai bun performer în 2020 printre aproape 5.000 de companii evaluate în toate sectoarele de afaceri, a recunoscut performanța remarcabilă a Enel în dezvoltarea strategiei sale de mediu, gestionarea capitalului său uman și promovarea practicilor de bună guvernanță.

Această performanță și poziție remarcabilă este extinsă și la alte companii listate ale Grupului Enel, precum filiala sa spaniolă Endesa, care și-a reînnoit poziția în indicele FTSE4Good și în toți cei trei indici ai V.E. Enel Américas și Enel Chile, filiale Enel care își desfășoară activitatea în America Latină, au fost, de asemenea, confirmate în indicele FTSE4Good.

Conducerea în materie de sustenabilitate a Enel este recunoscută la nivel global prin prezența grupului și în alți indici de sustenabilitate renumiți, precum și în clasamente, cum ar fi indicele global și cel european Dow Jones Sustainability, indicii MSCI ESG Leaders, CDP Climate „A” List, indicele STOXX Global ESG Leaders, ratingul „Prime” al ISS, indicele Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion, indicele Bloomberg Gender-Equality, Equileap’s Top 100 Gender Equality Global Ranking, indicii ECPI și indicii de bune practici Thomson Reuters / S-Network ESG.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili social, a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând în prezent aproximativ 14,6% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu față de nivelul din 2014. Această creștere, care este în concordanță cu recunoașterea tot mai mare a importanței elementelor nefinanciare în crearea unei valori durabile pe termen lung, reflectă consolidarea conducerii globale a Enel în domeniul sustenabilității.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *