Acasă » Electricitate » Enel și InnoCentive, nou acord pentru dezvoltare durabilă

Enel și InnoCentive, nou acord pentru dezvoltare durabilă

17 mai 2018
Electricitate
Energynomics

Ernesto Ciorra, Head of Innovation and Sustainability (Innovability) al Grupului Enel și Craig Jones, Directorul Executiv al InnoCentive, o companie de vârf în domeniul open innovation și crowdsourcing, au semnat un acord al cărui obiectiv principal este sprijinul acordat Enel în vederea atingerii a patru dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) pe care Enel le-a stabilit: ODD 4 (educație de calitate), ODD 7 (energie curată și la prețuri accesibile), ODD 8 (muncă decentă și creștere economică) și ODD 13 (acțiune climatică), conform unui comunicat remis energynomics.ro.

În cadrul acordului, InnoCentive și Enel vor identifica 50 de provocări legate de tehnologie care pot ajuta Grupul să își realizeze obiectivele de eficiență operațională și creștere industrială, dar și să creeze o valoare comună pentru Enel și părțile interesate, cu scopul final de a sprijini Enel în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Odată ce provocările sunt identificate, InnoCentive va lansa, în conformitate cu metodologia sa “Challenge Driven Innovation”, un apel la acțiune către rețeaua sa de peste 380.000 de persoane care ajută la rezolvarea problemelor din segmentele corporativ, de cercetare, academic și de start-up, în vederea propunerii unor soluții pentru aceste provocări.

“Prin acest parteneriat, reafirmăm conceptul de „innovability”, care reunește inovația și sustenabilitatea în vederea abordării provocărilor tehnologice, ale căror soluții sunt menite să creeze valoare pentru Enel, în timp ce abordăm câteva dintre principalele probleme ale lumii, reflectate în cele patru ODD-uri la care ne-am angajat. Acesta este un alt exemplu al relației intrinsece dintre inovație, sustenabilitate și crearea de valoare, pentru noi și pentru părțile interesate. Nu putem crea valoare pentru noi înșine dacă nu creăm condiții economice și sociale solide pentru părțile interesate. Dacă vrem să creăm această valoare comună, trebuie să inovăm, și nu putem inova dacă nu suntem deschiși oportunităților din jurul nostru. Acesta este cercul virtuos care stă la baza abordării Enel și este perfect reprezentat în parteneriatul cu InnoCentive”, a declarat Ernesto Ciorra, Head of Innovability la Enel.

Acordul, care se va derula până în 2021, a fost semnat în timpul celei de-a noua ediții a #EnelFocusOn din San Francisco, un eveniment transmis live, denumit “Open Innovability (Inovare deschisă) pentru o lume mai bună”, la care au participat influenceri internaționali. Provocările vor fi transmise pe ambele portaluri, InnoCentive și “Open Innovability” al Enel (http://www.openinnovability.enel.com/), unde vor fi colectate toate soluțiile. Enel va premia cele mai bune soluții pentru fiecare provocare cu premii variind de la recompense financiare la parteneriate, după o evaluare aprofundată a experților.

“Enel este partenerul perfect pentru InnoCentive, și problemele pe care le abordează sunt ideale pentru metodologia noastră, Challenge Driven Innovation”, a susținut Craig Jones, Directorul Executiv al InnoCentive. ”Provocările pe care le vom pregăti pentru Enel sunt aliniate cu abordarea lor strategică și creează oportunități inspiraționale și profitabile pentru rețeaua noastră Solver (de rezolvare a problemelor). Suntem onorați că Enel a ales parteneriatul cu InnoCentive pentru inițiativele de open innovation și așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm împreună soluții în anii ce vor urma.”

În 2017, Grupul Enel a făcut progrese semnificative în realizarea a patru dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, mai precis 600.000 de beneficiari ai ODD 4; 1,7 milioane de beneficiari ai ODD 7 în Africa, Asia și America Latină; 1,5 milioane de beneficiari ai ODD 8 și emisii de carbon echivalente cu 400 g/kWheq în temeiul ODD 13. Enel și-a luat angajamentul de a atinge, până în 2020, ODD 4 pentru 800.000 de beneficiari; 3 milioane de beneficiari cu precădere în Africa, Asia și America Latină, în cazul ODD 7; 3 milioane de beneficiari ai ODD 8 și emisii de carbon mai mici de 350gCO2/kWheq în cazul ODD 13.

Parteneriatul cu InnoCentive este un exemplu remarcabil al modelului ”Open Innovability” al Enel, care se bazează pe contribuția surselor externe calificate, de la start-up-uri până la mediul corporativ, de cercetare și academic, pentru a obține inovația durabilă cu scopul final de a crea valoare tangibilă, economică și socială pentru Enel și partenerii săi. Grupul Enel colaborează încă din 2015 cu InnoCentive pentru a rezolva diverse provocări tehnologice.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.