Acasă » Regenerabile » Enel Green Power începe construcția unei noi capacități de energie regenerabilă de 1,3 GW în Brazilia

Enel Green Power începe construcția unei noi capacități de energie regenerabilă de 1,3 GW în Brazilia

17 decembrie 2020
Eolian
Energynomics

Enel Green Power Brasil, filiala braziliană de energie regenerabilă a Grupului Enel, a început construcția a cinci noi centrale de producere a energiei regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene și o centrală fotovoltaică, în nord-estul Braziliei, cu o capacitate cumulată de 1.3 GW. În Piauì, compania construiește parcul eolian Lagoa dos Ventos III de 396 MW și parcul fotovoltaic São Gonçalo III de 256 MW. Celelalte trei proiecte eoliene – Morro do Chapéu Sul II (353 MW), Cumaru (206 MW) și Fontes dos Ventos II (99 MW) – vor fi construite în Bahia, Rio Grande do Norte și Pernambuco.

„Demararea lucrărilor de construcție a noilor capacități de energie regenerabilă, de 1.3 GW, reprezintă o etapă fără precedent în istoria companiei noastre în Brazilia, mai ales în contextul provocărilor actuale”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power.

“Aceste proiecte ne consolidează poziția de lider pe piața energiei solare și eoliene din Brazilia și reiterează angajamentul nostru privind dezvoltarea sectorului de energie regenerabilă, diversificarea mixului energetic al țării, precum și dezvoltarea economică și socială a comunităților în care ne desfășurăm activitatea”.

Grupul Enel va investi aproximativ 5,6 miliarde de reali brazilieni pentru realizarea acestor proiecte, echivalentul a aproximativ 1,1 miliarde de dolari, la cursul de schimb actual. Noile parcuri eoliene și solare vor fi susținute în principal de contracte cu clienți corporative prezenți pe piața liberă din Brazilia, urmând să devină operaționale anul viitor. Excepție face parcul Lagoa dos Ventos III a cărui activitate este programată să pornească în 2022. Odată ce vor fi deplin operaționale, cele cinci parcuri vor putea genera mai mult de 5.5 TWh de energie pe an, evitând emisia a aproximativ 3 milioane de tone de CO2 pe an.

Lagoa dos Ventos III (396 MW) este situată în municipiul Dom Inocêncio, statul Piauí, unde compania construiește centrala Lagoa dos Ventos, de 716 MW, cel mai mare parc eolian al Enel Green Power din lume. Cu noul proiect, de 396 MW, care va necesita o investiție de aproximativ 353 milioane de dolari, capacitatea totală a Lagoa dos Ventos va ajunge la aproximativ 1.1 GW.

São Gonçalo III (256 MW), a cărui construcție presupune o investiție de aproximativ 142 de milioane de dolari, se află în municipiul São Gonçalo do Gurguéia, din statul Piauí. Aici se află parcul solar São Gonçalo, de 608 MW, din care 475 MW sunt deja operaționali, iar o extindere de 133 MW este în curs de finalizare. Odată cu adăugarea noului proiect, de 256 MW, capacitatea totală instalată a São Gonçalo, cel mai mare parc solar din toată America de Sud, se va ridica la aproximativ 864 MW.

Morro do Chapéu Sul II (353 MW) este situat în municipiile Morro do Chapéu și Cafarnaum, în statul Bahia, în aceeași regiune în care se află parcul eolian Morro do Chapéu Sul, de 172 MW, operațional din ianuarie 2018. Construcția Morro do Chapéu Sul II va necesita o investiție de cca. 340 de milioane de dolari.

Parcul eolian Cumaru de 206 MW este situat în municipiul São Miguel do Gostoso, în statul Rio Grande do Norte, iar construcția acestuia va necesita o investiție de aproximativ 184 milioane de dolari.

Parcul eolian Fontes dos Ventos II, de 99 MW, este situat în municipiul Tacaratu, în statul Pernambuco, unde, din 2015, Enel Green Power operează prima centrală hibridă din Brazilia, care combină centrala eoliană Fontes dos Ventos I și centrala fotovoltaică Fontes Solar, cu o capacitate totală instalată de 899 MW. Construcția Fontes dos Ventos II va necesita o investiție de aproximativ 84 de milioane de dolari.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.