Acasă » Electricitate » Enel ar putea obține 5 mld. USD din vânzarea subsidiarei din Peru

Enel ar putea obține 5 mld. USD din vânzarea subsidiarei din Peru

22 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Enel SpA ia în considerare vânzarea operațiunilor sale din Peru, în cadrul eforturilor de a-şi reduce datoriile şi a finanța noi investiții, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cea mai mare companie italiană de utilități lucrează cu consilierii asupra potențialei vânzări, care ar putea fi evaluată la aproximativ cinci miliarde de dolari, iar tranzacția a atras deja interesul preliminar din partea unor investitori strategici şi a unor fonduri de investiții, susțin sursele.

Vineri, acțiunile Enel înregistrau un avans de 2,7% la Bursa de la Milano, capitalizarea bursieră a companiei fiind evaluată la 52,2 miliarde de euro (54,2 miliarde de dolari).

Enel, care recent şi-a redus ținta de profit pentru 2022 în contextul crizei energetice globale, analizează noi vânzări de active din afara Italiei, în ideea de a-şi reduce datoriile şi a putea finanța noi investiții, a anunțat Bloomberg la începutul acestei luni. Planul ar putea include vânzarea de participații în țări precum România, Grecia, Australia şi Columbia, au adăugat sursele.

În primele nouă luni din 2022, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) al subsidiarei Enel din Peru s-a situat la 465 milioane de euro, mai puțin de 4% din totalul grupului, de aproximativ 12,4 miliarde de euro.

Intenția de vânzare a afacerii din Peru ar urma să fie anunțată în 22 noiembrie de directorul general al Enel, Francesco Starace, la prezentarea planului de afaceri al companiei pentru perioada 2023-2025, susțin sursele. Acestea adaugă că discuțiile sunt în derulare şi nu este sigur că ele vor avea ca rezultat o tranzacție.

Un reprezentat al Enel nu a dorit să comenteze informația.

Grupul italian a anunțat deja vânzări de active cu un impact estimat de aproape patru miliarde de euro asupra datoriilor grupului. Tranzacțiile anunțate până acum includ vânzarea întregii participații la divizia din Rusia, precum şi vânzări de active în Brazilia şi Chile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *