Acasă » Interes general » Mediu » Emisiile globale de carbon vor atinge un nou record în 2018, afirmă IEA

Emisiile globale de carbon vor atinge un nou record în 2018, afirmă IEA

22 octombrie 2018
Mediu
energynomics

Emisiile globale de carbon vor atinge un nou nivel record în 2018, ceea ce va reduce șansele de a atinge obiectivul de scădere a dinamicii temperaturii globale, a declarat șeful Agenției Internaționale pentru Energie (IEA).

Fatih Birol a declarat în cadrul unei conferințe, la Paris, că datele pentru primele nouă luni ale anului indică deja o creștere record a emisiilor de carbon.

Un raport al Organizației Națiunilor Unite de săptămâna trecută arăta că societatea va trebui să facă schimbări profunde în modul în care consumă energie, călătorește și se construiește, pentru a atinge obiectivul privind încălzirea globală, potrivit Euractiv.com și Reuters.

Emisiile globale vor trebui să atingă un maxim, la scurt timp după 2020 și să scadă brusc după aceea, pentru a menține creșterea temperaturii în limitele a 1,5° C sau 2° C, conform unui raport al Comitetului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC).

„Scuze, am vești proaste. Cifrele mă fac să disper”, a declarat Birol, în cadrul conferinței de la ambasada poloneză de la Paris.

Polonia va găzdui discuțiile COP24 ale Organizației Națiunilor Unite în decembrie, care va stabili o „carte de norme” pentru punerea în aplicare a acordului istoric la Paris, din 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *