Acasă » Interes general » Elveția se conectează la sistemul UE de comercializare a emisiilor din ianuarie

Elveția se conectează la sistemul UE de comercializare a emisiilor din ianuarie

11 decembrie 2019
Interes general
Energynomics

Bogdan Tudorache

La 1 ianuarie 2020, Elveția va deveni prima țară care va conecta sistemul său de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră cu sistemul UE de comercializare a emisiilor (EU ETS), a anunțat Consiliul UE. Elveția, țară non-membră UE, are parte de acorduri speciale cu Uniunea.

Aceasta finalizează un proces care a durat aproape 10 ani. La 17 decembrie 2010, Consiliul a autorizat Comisia Europeană să deschidă negocieri cu Confederația Elvețiană pentru acest acord. Procedurile formale pentru conectare au fost acum finalizate, iar acordul poate intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

EU ETS este unul dintre principalele instrumente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în mod eficient, în special din industriile cu consum energetic și centralele electrice. Acest acord va fi reciproc benefic pentru UE și Confederația Elvețiană, deoarece conectarea sistemelor de plafonare și de comerț poate crește disponibilitatea oportunităților de reducere și poate spori eficiența costurilor pentru tranzacționarea emisiilor.

Conform normelor ETS UE, acesta poate fi legat de alte sisteme de comercializare a emisiilor, cu condiția ca ele să fie obligatorii, să aibă un plafon absolut asupra emisiilor și să fie compatibile cu acesta, așa cum este cazul sistemului elvețian.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *