Acasă » Electricitate » Transport » Electromontaj va realiza linia aeriană de înaltă tensiune Gutinaș-Smârdan

Electromontaj va realiza linia aeriană de înaltă tensiune Gutinaș-Smârdan

30 iulie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Compania românească Electromontaj a câștigat contractul de realizare a liniei de înaltă tensiune Gutinaș-Smârdan, unul dintre proiectele importante ale Transelectrica, conform e-nergia.ro.

Electromontaj a câștigat contractul cu o valoare de 247,8 milioane de lei, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice.

“Lucrările necesar a fi executate se referă la realizarea noii LEA (linie electrică aeriană – n.red.) 400 kV CC Gutinaș Smârdan, racordarea acesteia la stațiile de capăt Gutinaș 400 kV și Smârdan 400 kV și la extinderea Stației Gutinaș”, se arată în documentul citat.

Proiectul liniei Gutinaș-Smârdan este foarte important pentru Transelectrica și pentru sistemul de transport al energiei electrice din România pentru că va asigura evacuarea energiei produse în zona Dobrogei, în special din surse regenerabile. Finanțată din fonduri europene, linia va avea o lungime de 140 km, între Gutinaș și Smârdan și va străbate teritoriul a trei județe, respectiv Bacău, Vrancea și Galați.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *