Acasă » Electricitate » Distribuţie » Electrica va avea o filială dedicată investițiilor în regenerabile

Electrica va avea o filială dedicată investițiilor în regenerabile

11 august 2021
Distribuţie
energynomics

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Electrica a aprobat participarea Electrica SA (ELSA), împreună cu Societatea Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE), la constituirea unei noi persoane juridice – Electrica Producție Energie S.A.

Noua filială Electrica Producție Energie se va ocupa de achiziția și dezvoltarea proiectelor de generare a energiei electrice din surse regenerabile, respectiv de operarea capacităților de generare de energie, cumulat cu dezvoltarea și operarea soluțiilor de stocare independente pe care compania intenționează să le dezvolte în viitor, a anunțat compania.

Conform strategiei pentru perioada 2019-2023, Electrica și-a propus extinderea în domenii conexe și obținerea de sinergii cu domeniile în care activează, precum și creșterea performanței și consolidarea sustenabilității rezultatelor economice. Aceste obiective de creștere au fost adresate de proiectele de creștere anorganică derulate în ultimii doi ani, dintre care unul a fost finalizat cu succes, iar altele se află în acest moment în derulare.

Pe lângă achiziția Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, Grupul Electrica a mai realizat un pas important în direcția implementării strategiei grupului de integrarea în amonte a activităților, prin investirea în proiecte de capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin implicarea în alte trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând o capacitate instalată de 207MW, compusă din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian, care include și o capacitate de stocare de energie electrică, în zona Dobrogea.

Pentru a-și asigura o agilitate crescută, care să permită valorificarea optimă a oportunităților, Electrica și-a propus dezvoltarea unui portofoliu de capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile cu o capacitate cumulată de 400 MW, în paralel cu capacități de stocare de energie electrică cu o capacitate instalată de până la 100 MW.

“Rămânem consecvenți în ceea ce privește obiectivul nostru de a crea valoare pe termen mediu și lung pentru investitori și, în contextul transformărilor profunde și rapide din piața de energie, am propus acționarilor noștri înființarea acestei filiale dedicate proiectelor din zona tehnologiilor de generare a energiei electrice din surse regenerabile. Extinderea activităților derulate de Electrica în amonte va permite dezvoltarea Grupului pe direcțiile urmărite prin strategia aprobată, precum și consolidarea veniturilor viitoare obținute din generarea de energie electrică, cu efecte benefice asupra profitului companiei. În contextul dezvoltărilor privind soluțiile de stocare a energiei electrice, tehnologiile de generare din surse regenerabile reprezintă o soluție viabilă și din punct de vedere financiar, mai ales că piața de energie din România se confruntă cu un deficit de ofertă”, susține Corina Popescu, director general, Electrica.

De asemenea, în cadrul AGEA, acționarii au aprobat înființarea Fundației Electrica, o organizație independentă, constituită cu scopul de a se implica în activități de responsabilitate socială pe întreg teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *