Acasă » Electricitate » Electrica şi OMV Petrom au lansat proiectul pilot pentru încărcare electrică rapidă a autovehiculelor

Electrica şi OMV Petrom au lansat proiectul pilot pentru încărcare electrică rapidă a autovehiculelor

12 ianuarie 2017
Consumatori
energynomics

Electrica și OMV Petrom Marketing au inaugurat primul sistem de încărcare electrică rapidă, parte dintr-un proiect pilot în domeniul electro-mobilității care are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice şi educarea publicului cu privire la noile tehnologii şi tendinţe din domeniul energetic.

Acesta este primul asemenea proiect care implică jucători majori din pieţele de electricitate, respectiv de distribuţie de carburanţi.

Prima staţie de alimentare electrică este amplasată în stația de distribuție carburanți OMV Aerogării din Str. Alexandru Şerbănescu. În cadrul parteneriatului exclusiv cu OMV Petrom, Electrica va mai deschide încă cinci staţii de alimentare electrică în următoarele luni, toate în Bucureşti. Pe termen lung, Electrica îşi propune realizarea o aşa-numită „autostradă verde” – o reţea de staţii de încărcare pentru maşinile electrice care să permită traversarea României pe linia est-vest fără riscul de a rămâne fără sursă de alimentare.

„Chiar dacă piața mașinilor electrice este, deocamdată, în fază incipientă, iar în următoarea decadă hidrocarburile vor continua să fie principala sursă de energie la nivel mondial, ne dorim să adoptăm tehnologii noi care să susțină dezvoltarea continuă a gamei de produse si servicii pe care o oferim, continuând astfel să oferim servicii şi experiențe de înaltă calitate clienților noștri”, a declarat Adrian Nicolaescu, retail manager în cadrul OMV Petrom.

„În România, până acum, s-au făcut pași mici în domeniul electro-mobilităţii. De aceea noi, Electrica şi OMV Petrom, ne-am unit eforturile pentru a susține dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, pentru că ne preocupă grija pentru mediu şi, totodată, dezvoltarea durabilă a României. Credem că este doar începutul a ceea ce noi, la Electrica, numim ‘Autostrada Verde’ a României”, afirmă Cătălin Stancu, CEO al Electrica, într-un comunicat de presă.

Autorităţile române au lansat un ambiţios plan de sprijin pentru realizarea infra­structurii necesare pentru autoturismele electrice, căruia energynomics.ro Magazine i-a dedicat o analiză extinsă.

În patru staţii OMV din Bucureşti, precum şi la sediile Electrica şi OMV Petrom, vor fi instalate staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, acestea având capacitatea maximă de alimentare de 50 de kWh.

Prin aceste stații cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu, a explicat Ramiro Angelescu, director coordonare vânzări în cadrul Electrica. Încărcarea bateriilor auto se va face contra cost, la un preţ simbolic, de 1 leu pe kWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *