Acasă » Electricitate » Distribuţie » Electrica reîncepe negocierea achiziției acțiunilor FP în filiale

Electrica reîncepe negocierea achiziției acțiunilor FP în filiale

11 noiembrie 2015
Distribuţie
energynomics

Acționarii Electrica SA au mandatat marți Consiliul de Administraţie (CA) al distribuitorului și furnizorului de energie electrică să înceapă negocierile cu Fondul Proprietatea (FP) pentru achiziţionarea participaţiei deţinute de FP la capitalul social al filialelor Electrica, respectiv Electrica Distribuţie Muntenia Nord (21,99%), Electrica Distribuţie Transilvania Nord (22%), Electrica Distribuţie Transilvania Sud (21,99%) şi Electrica Furnizare SA (22%), anunță un comunicat de presă al companiei. Negocierea ar trebui finalizată până la finalul lunii martie 2016.

“În ceea ce privește participațiile deținute de Fondul Proprietatea, consider această achiziție ca fiind absolut naturală, facilitând reorganizarea grupului. Nu dorim însă să facem această achiziție în orice condiții. Prețul trebuie să reflecte realitățile din piață. După cum se știe, am mai purtat negocieri cu Fondul la începutul acestui an, dar atunci nu am ajuns la o înțelegere”, a declarat Ioan Roșca, directorul general al Electrica SA.

Preţul oferit către FP va trebui să ţină seama exclusiv de argumentele economice existente pentru această achiziţie. La momentul finalizării procesului de negociere, administratorii sunt obligați să facă public preţul oferit, fie el acceptat sau nu de către FP, împreună cu argumentaţia economică care a stat la baza ofertei, mai anunță comunicatul.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Electrica SA de marți a aprobat și câteva modificări ale Actului Constitutiv. Electrica va fi administrată de un CA compus din şapte administratori aleşi de Adunarea Generala Ordinară a Acţionarilor Societăţii, dintre care cel putin patru administratori trebuie sa fie independenţi și neexecutivi. Până în prezent, CA-ul avea cinci membri.

Statul nu va putea propune mai mult de trei candidaţi pentru funcţia de administratori, membri in Consiliu. Ceilalţi patru candidaţi vor fi în mod obligatoriu independenţi şi neexecutivi şi vor fi propuşi de ceilalţi acţionari. Şedinţele CA vor fi ţinute în mod valabil în prezenţa a cel puţin cinci membri dintre care doi dintre membri vor fi obligatoriu independenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *