Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Snam ar putea să preia 17% din operatorul grec de gazoducte DESFA

Snam ar putea să preia 17% din operatorul grec de gazoducte DESFA

11 noiembrie 2015
Petrol și Gaze
energynomics

Snam, compania care operează reţeaua de gazoducte din Italia, este interesată să preia un pachet de 17% din acţiunile operatorului reţelei de gazoducte din Grecia, DESFA, de la compania energetică SOCAR din Azerbaidjan, a declarat preşedintele companiei azere, Rovnag Abdullayev, transmite Reuters, citată de Agerpres. SOCAR ar putea anunţa un acord până la finalul acestui an.

În 2013, autorităţile de la Atena au aprobat vânzarea unui pachet de 66% din acţiunile companiei DESFA către SOCAR pentru 400 de milioane de euro, o tranzacție care a atras atenția Comisiei Europene.

În luna august a acestui an, un oficial din cadrul Agenţiei pentru privatizare din Grecia a declarat că autorităţile de la Atena analizează o variantă în care SOCAR ar prelua o participaţie de 66% la DESFA iar ulterior ar urma să vândă cel puţin 17% din acţiuni fie către statul grec fie către o terţă parte.

Snam, companie controlată de statul italian, a anunţat recent că este interesată să preia și o participaţie la gazoductul TAP, care va face legătura între zăcământul de gaze Shah Deniz II din Azerbaidjan şi Italia. SOCAR deţine o participaţie de 20% din acţiunile proiectului TAP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.