Acasă » Electricitate » Electrica Furnizare susține integral o nouă etapă a proiectului Energie pentru viață

Electrica Furnizare susține integral o nouă etapă a proiectului Energie pentru viață

13 octombrie 2021
Distribuţie
energynomics

Electrica Furnizare susține integral cea de-a doua etapă a proiectului Energie pentru viață inițiat de Asociația Energia Inteligentă în vara acestui an. Proiectul și-a propus instalarea de panouri fotovoltaice în gospodării izolate, fără curent electric și fără șanse de a fi racordate la electricitate în viitorul apropiat. Prima etapă a proiectului a constat în montarea de panouri fotovoltaice în cinci gospodării din Munții Apuseni, iar cea de-a doua vizează un număr similar de locuințe, situate de această dată în zone izolate din Munții Harghita, unde nu a existat niciodată curent electric.

”Prima etapă a proiectului Energie pentru viață s-a bucurat de o mobilizare impresionantă din partea companiilor. Deși, în contextul pandemiei, companiile și-au redirecționat mare parte din resursele destinate proiectelor de responsabilitate socială pentru lupta împotriva COVID-19, proiectul nostru a avut un puternic ecou și am reușit să strângem suma necesară într-un timp relativ scurt. Astăzi, Electrica Furnizare se alătură demersului Asociației Energia Inteligentă și împreună lansăm cea de-a doua etapă a proiectului. De data aceasta vom merge în Harghita, ca oamenii din Puntea Lupului, comuna din care am selectat câteva gospodării, să își poată lumina locuințele prin simpla apăsare a unui întrerupător, așa cum este normal”, a declarat Dumitru Chisăliță, Președinte al Asociației Energia Inteligentă.

„Grupul Electrica își asumă responsabilitatea față de comunitățile în care își desfășoară activitatea și contribuie activ, alături de parteneri, la dezvoltarea sustenabilă a României, pentru a lăsa o moștenire solidă generațiilor viitoare. Un exemplu în acest sens îl reprezintă susținerea integrală a celei de-a doua etape a proiectului Energie pentru viață, care constă în montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișurile a cinci locuințe din Munții Harghitei. Într-un an în care piața energiei electrice a fost supusă unui proces continuu de transformare, dezvoltarea unor proiecte care oferă soluții pentru producerea energiei regenerabile înseamnă mult pentru beneficiari, dar și pentru companie”, a declarat Corina Popescu, CEO, Electrica.

Pentru cea de-a doua etapă a proiectului ”Energie pentru viață” au fost selecționate cinci gospodării din satul Puntea Lupului, comuna Lunca de Jos din județul Harghita. Acestea sunt locuite în prezent de familii cu copii și oameni în vârstă, pentru care instalarea panourilor voltaice ar însemna o viață mai bună. În această zonă nu a existat niciodată curent electric.

În România, conform unei situații întocmite de ministerul Energiei pe baza datelor colectate de la Consilii Județene si Prefecturi, în 2018, peste 52.000 de gospodării nu aveau curent electric. Din acestea, aproximativ 7.000 se află în zone izolate, la distanțe prea mari de rețeaua de electricitate pentru a fi racordate. Toate finanțările pentru montarea de panouri fotovoltaice exclud gospodăriile care se găsesc la mai puțin de 2 km de rețeaua de energie existentă. Astfel, circa 9.000 de gospodării din România nu au nici o speranță de a vedea energia electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *