Acasă » Termo » ELCEN urmează RADET în insolvență, KPMG va fi administrator special

ELCEN urmează RADET în insolvență, KPMG va fi administrator special

7 octombrie 2016
Cogenerare
Bogdan Tudorache

Tribunalul București a admis joi cererea Electrocentrale București SA (ELCEN) de intrare în insolvență, iar KPMG va fi administrator special. Decizia vine la o zi după intrarea în insolvență a celui mai mare debitor al ELCEN, RADET, care, la rândul său, va fi administrat de Rominsolv.

Consiliul de Administrație al ELCEN a decis, pe 22 septembrie, a.c. înaintarea cererii de intrare în insolvență a societății către Tribunalul București, hotărârea fiind determinată de situația financiară a acesteia și de datoriile înregistrate la furnizorii și distribuitorii de combustibil, servicii și produse, situație generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată de la RADET București. Datoriile totale ale ELCEN au ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,7 miliarde de lei.

Unii jucători, precum fostul GDF Suez, ENGIE, au declarat recent că insolvența ELCEN a fost făcută fără consultarea tuturor părților interesate (stakeholderi).

”ENGIE Romania, grup energetic care deţine Distrigaz Sud Reţele, prestator al serviciului de distribuţie a gazelor naturale către ELCEN, a luat act, cu surprindere şi profundă preocupare, de decizia Consiliului de Administraţie al ELCEN de a iniţia procedura de insolvenţă a companiei”, se arată într-un comunicat remis energynomics.ro.

”Această decizie, luată fără consultarea tuturor părţilor implicate, va avea consecinţe negative asupra situaţiei financiare a Distrigaz Sud Reţele, periclitând realizarea investiţiilor necesare exploatării în condiţii de siguranţă a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, atât la nivelul Municipiului Bucureşti, cât şi al întregii zone operate de companie”.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *