Acasă » Regenerabile » Elawan investește 50-60 mil. euro într-un nou proiect eolian

Elawan investește 50-60 mil. euro într-un nou proiect eolian

25 noiembrie 2021
Eolian
Bogdan Tudorache

Elawan va investi 50-60 de milioane de euro într-un nou proiect eolian de aproximativ 40 MW în Stuhuleț, Valsui, au declarat pentru Energynomics oficialii companiei.
„Vom începe construcția proiectului în 2022, valoarea acestuia va fi de 50-60 de milioane de euro. Parcul va fi operat de noi”, au spus sursele citate.

ANRE a anunțat miercuri că a aprobat înfiinţarea de noi capacităţi energetice cu putere totală instalată de peste 40 MW, conform unui comunicat.

Astfel, în ședința Comitetului de reglementare al ANRE din data de 24.11.2021, a fost aprobată acordarea Autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Eoliană (CEE) Stuhuleţ, cu puterea electrică maximal debitată de 39,6 MW, societăţii Elawan Wind Berezeni S.R.L., cu durata de valabilitate de 30 de luni.

Toate autorizațiile de înființare acordate vor contribui, ulterior punerii în funcțiune a capacităților energetice, la creșterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Național, precizează arbitrul pieței energetice.

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *