Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Eficientizarea KMG International se face fără concedieri

Eficientizarea KMG International se face fără concedieri

9 februarie 2015
Consumatori
energynomics

Eficientizarea operaţiunilor KMG International în România în cuantum de 30 milioane de dolari în acest an nu presupune concedieri, a declarat pentru Agerpres Adamas Ilkevicius, Chief Transformation Officer pentru fondul suveran de investiţii din Kazahstan, proprietar al KazMunazGas, acţionarul majoritar al fostului grup Rompetrol.

“Vrem să utilizăm oamenii într-un mod mai eficient. Avem o echipă bună la Rompetrol, am văzut acest lucru când am vizitat rafinăria și unele benzinării. Nu cred că cel mai inteligent lucru este să faci reduceri pe partea locurilor de muncă. Vrem ca acești oameni să performeze mai bine și în ultimele trei zile am văzut unde este loc pentru îmbunătățiri. Oamenii sunt hotărâți să performeze mai bine, așa că de ce să nu mergem în direcția aceasta? Există loc de îmbunătățiri, da, vrem eficiență, dar nu avem absolut nicio intenție să tăiem locuri de muncă.”, a declarat Adamas Ilkevicius.

KMG International (fostul Rompetrol Group), vrea să crească eficiența afacerilor din România cu  aproximativ 130 milioane de dolari până în 2018.

Unul dintre obiectivele fondului de investiţii naţional din Kazahstan este să preia exemple de succes din programul de creştere a eficienţei demarat de KMG International în România în toamna anului trecut.

“Suntem interesați să învățam din exemplele de succes și să le implementăm și la alte companii din portofoliul nostru. Dar nu este vorba numai de exemple. Suntem interesați și să facem schimb de capital uman, de asemenea. Să luăm cei mai buni oameni și să le cerem să ni se alăture în alte părți ale organizației noastre pentru a încerca să realizeze aceste diferențe și în alte părți, deoarece experiența de aici este una de succes pentru noi”, a spus reprezentantul fondului de investiţii.

Preţul petrolului s-ar putea să nu afecteze rezultatele KMG din România, din moment ce este o companie integrată (cumulează producţia, rafinarea şi distribuţia de carburanţi într-un lanţ valoric unitar), dar KazMunayGas este, per ansamblu, sensibilă la evoluţia cotaţiilor.

“În ceea ce privește veniturile pentru acest an, nu cred că le vor depăși pe cele de anul trecut, când prețul petrolului era mai mare, dar încă odată, acest lucru ne stimulează să căutam rezerve interne pentru eficiență pe care să le implementăm pentru a reduce acest impact negativ al prețului petrolului”, a declarat Adamas Ilkevicius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *