Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » KMG International îşi propune optimizarea afacerii cu 30 milioane de dolari în acest an

KMG International îşi propune optimizarea afacerii cu 30 milioane de dolari în acest an

6 februarie 2015
Consumatori
energynomics

KMG International (fostul Rompetrol Group), parte a companiei naționale de petrol și gaze din Kazakhstan (KazMunayGaz), vrea să crească eficiența afacerilor sale din România cu 30 milioane de dolari în 2015, respectând programul de consolidare și dezvoltare a activităților demarat anul trecut, indică un comunicat al companiei petroliere.

Prin îmbunătățirea fluxului de operațiuni de rafinare – petrochimie, trading – aprovizionare cu materie primă, retail – marketing, upstream – servicii industriale, KMG International a calculat că impactul în reducerea cheltuielilor cu menținerea unui ritm susținut de profitabilitate va cumula aproximativ 130 milioane de dolari până în 2018.

“Realizarea programului (de eficientizare a afacerii – n.r.) “Change for good” va permite atingerea unui nou nivel de dezvoltare a KMG International și o consolidare a poziției deținute de compania naţională KazMunayGaz pe plan internațional”, a spus Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International, citat în comunicat.

“Rompetrol are o poveste de spus, iar rezultatele de până acum a acestui program ne inspiră și ne determină să analizăm și să folosim această experiență, eventual într-un cadru mai larg de aplicare – nu numai în compania in sine, ci la un nivel de grup”, a declarat Adamas Ilkevicius, Chief Transformation Officer pentru Samruk-Kazyna, fondul suveran pentru investiții din Kazahstan, informează comunicatul KMG International.

Fondului național suveran Samruk-Kazyna a lansat în septembrie 2014 un amplu program de transformare a activităților și operațiunilor desfășurate de 300 de companii, cu trei obiective majore: creșterea valorii activelor existente, optimizarea portofoliului și perfectionarea managementului corporativ.

Aceste obiective susțin strategia adoptată la nivel național în Kazakhstan, ce urmărește poziționarea între cele mai dezvoltate 30 de țări din lume până în 2050. KMG International este prima subsidiară a KazMunayGaz care a demarat  programul în 2014.

Un comentariu la „KMG International îşi propune optimizarea afacerii cu 30 milioane de dolari în acest an”

  1. Pingback: Eficientizarea KMG International se face fără concedieri |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *