Acasă » Evenimente » Nu rata! » Eficiența energetică – componentă esențială a politicilor energetice. Politici și tehnologii

Eficiența energetică – componentă esențială a politicilor energetice. Politici și tehnologii

3 septembrie 2013
Evenimente
energynomics

Industria energetică are de administrat numeroase tematici dificile, dar niciuna nu este mai paradoxală decât eficiența energetică. Pe de o parte, marii actori din domeniu sunt chemați să investească în eficiență; să cheltuiască adică bani pentru a reduce consumul potențial! Și asta în inclusiv în contextul unui declin major de cerere care amenință stabilitatea sistemului energetic. Pe de altă parte, însă, există companii, deloc puține la număr, care fac bani buni din tehnologii și echipamente, sisteme informatice și know-how care reușesc să reducă facturile marilor consumatori. Mai mult, reușesc să mențină profitabile afaceri care altfel s-ar prăbuși sub povara costurilor cu energia.

Altfel de afaceri se nasc din obligațiile de mediu și conformitate europeană, în același timp în care accesul la finanțare este mai simplu atunci când este invocată mantra eficienței energetice.

Și nu fără motiv: România este în continuare una dintre economiile europene cu cel mai mare consum de energie pentru unitatea de PIB.

CNR-CME și DK Events organizează pe 10 septembrie o conferință în care aceste teme, plus încă altele, vor fi atacate de vorbitori de marcă.

Vor lua cuvântul, de la ora 09.30:
Dr. ing. Corneliu Rotaru – Director ANRE
Prof. dr. ing. Aureliu Leca – Director Executiv Asociaţia Română pentru Promovarea Eficienţei Energetice ARPEE (Eficienţa energetică – soluţie importantă de redresare economică a României)
Vlad Bodea – Business Development Director ADREM INVEST (Eficienţa energetică urbană. Smart Cities)
Prof. dr. ing. Şerban Raicu – Vicepreşedinte Academia de Ştiinţe Tehnice din România ASTR
Dr. ing. Eugen Roşca – Şef lucrări Facultatea de Transporturi, Universitatea Politehnica Bucureşti (Eficienţa energetică în transportul public urban)
Prof. dr. ing. Ion Mircea, Ing. Nicolae Popescu – Universitatea din Craiova (Soluţii de eficientizare a sistemelor de transport cu bandă de mare capacitate)
Prof. dr. ing. Radu Pentiuc, Gavril Muraru – Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (Audit energetic. Managementul energiei. Studiu de caz: Optimizarea fluxului tehnologic în vederea creşterii eficienţei energetice la un consumator industrial)

Ing. Cristiana Ion – Consilier Preşedinte – Director General ISPE SA (Eficienţa energetică – un pas spre Dezvoltarea Durabilă)

Dezbaterile vor fi moderate de către
Emil Calotă – Vicepreşedinte ANRE
– Dr. ing. Corneliu Rădulescu – Director General ANRE
– Prof. dr. ing. Şerban Raicu – Vicepreşedinte ASTR
– Ing. Cornel Jivan – Director Tehnic ICPE SA
– Dr. ing. Vasile Rugină – Consilier CNR-CME

Parteneri ai evenimentului sunt

ANRE
Academia de Ştiinţe Tehnice din România – ASTR
ARPEE
CRE – Centrul Român al Energiei,
ISPE
ICPE
Universitatea din Craiova
Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava

Evenimentul se derulează în cadrul Congresului de Energie și Echipamente Electrice din România (CEEER) 2013 care are loc în perioada 10-11 septembrie 2013 la Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Bălcescu, în cadrul Editiei a IX-a a Expoziției Internaționale de Echipamente Electrice și Automatizări – IEAS 2013. Ediția din acest an a expoziției se va desfășura în perioada 10 – 13 septembrie 2013 sub sloganul „Copii azi… Ingineri mâine. Școala IEAS„. Peste 70 de companii românești și internaționale vor expune cele mai noi produse și tehnologii, fiind așteptati peste 3000 de reprezentanți din piaţa de echipamente electrice și automatizări, dar și din domeniile conexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *