Acasă » Regenerabile » EDPR își schimbă modelul de operare la nivel global și își reînnoiește echipa de management

EDPR își schimbă modelul de operare la nivel global și își reînnoiește echipa de management

12 ianuarie 2022
Eolian
Energynomics

EDPR a implementat un nou model de operare centrat pe creștere și dezvoltare în regiunile sale principale, cu scopul de a-și consolida poziția de unul dintre cele mai importante grupuri de energie din surse regenerabile din lume. Ca parte a planului său de afaceri pentru 2021-2025, EDPR își propune să implementeze 20 GW de capacitate nouă, cu o investiție suplimentară de capital de 19 miliarde de euro și o organizație cu 3.000 de angajați.

Noul model de operare include extinderea piețelor la nivel mondial, inclusiv prin achiziția Sunseap, care va permite grupului să își extindă prezența geografică pe 26 de piețe. De asemenea, noul model de operare include și creșterea ponderii producției de energie solare și a altor tehnologii noi, cum ar fi stocarea energiei și H2 (hidrogen verde).

Modelul de operare va organiza EDPR de-a lungul a trei regiuni: Europa-America Latină, America de Nord, și Asia-Pacific, urmărind totodată o abordare integrată a funcțiilor globale ca centre de excelență, cum ar fi Achiziții, Investiții și Inginerie Tehnică, unde compania își poate valorifica amprenta globală pentru a-și susține avantajul competitiv.

Miguel Stilwell d’Andrade (CEO) și Rui Teixeira (CFO) vor lucra alături de cei desemnați ca COO pentru cele trei regiuni, Duarte Bello, lider în Europa și America Latină, Pedro Vasconcelos, lider în regiunea Asia-Pacific, Sandhya Ganapathy, lider în America de Nord, precum și alături de Bautista Rodriguez, Chief Technical Officer (CTO) și responsabil pentru afacerea offshore prin JV Ocean Winds al EDPR.

Prin intermediul noii structuri organizaționale și numirile în echipa de management, compania își consolidează regiunile sale de bază pentru a stimula creșterea și pentru a-și întări poziția de lider pe aceste piețe.

EDPR și-a accelerat creșterea în 2021 prin adăugarea a 2,5 gigawați (GW) de noi capacități în primele 9 luni, ducând capacitatea instalată agregată la 13 GW.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *