Acasă » Electricitate » Nouă schemă de sprijin pentru facturile de energie ale populației, de la 1 aprilie. TVA la energie scade la 5%

Nouă schemă de sprijin pentru facturile de energie ale populației, de la 1 aprilie. TVA la energie scade la 5%

12 ianuarie 2022
Consumatori
Energynomics

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, de la 1 aprilie, va intra în vigoare o nouă schemă de sprijin pentru consumatorii casnici care consumă cel mult 300 kWh pe lună, conform e-nergia.ro. Astfel, noua schemă va include TVA redus la 5%, compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare.

Premierul nu a precizat care din elementele curente de plafonare vor mai rămâne în vigoare.

“De la 1 aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de cel mult 300 kWh vor beneficia de o nouă schemă de sprijin, care va include TVA redus la 5%, compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare. Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale”, a spus Ciucă.

“Pentru garantarea eficienței măsurilor de protecție, a cetățenilor consumatori casnici, urmează să fie refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități”, a adăugat el.

„Analizăm, totodată, la nivelul guvernului, introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri, începând cu 1 aprilie…În domeniul sectorului agricol si al industriei alimentare, vom lansa măsurile de sprijin la 1 februarie și le vom menține active până la data de 1 iulie”.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *