Acasă » Interes general » E.ON va instala încă 2.000 de stații de încărcare, cu ajutorul companiei Alpitronic

E.ON va instala încă 2.000 de stații de încărcare, cu ajutorul companiei Alpitronic

5 august 2022
Interes general
energynomics

O infrastructură de încărcare puternică este esențială pentru succesul mobilității electrice. Acesta este motivul pentru care E.ON investește, în următorii ani, în mii de noi puncte de încărcare ultra-rapidă în întreaga Europă. Pentru a instala 2.000 de astfel de stații de încărcare până la sfârșitul anului 2024, compania de energie s-a asociat cu producătorul de stații de încărcare Alpitronic. În cadrul unui parteneriat strategic, cele două companii promovează extinderea infrastructurii de încărcare și trecerea la vehiculele electrice în întreaga Europă.

„Electromobilitatea este un factor cheie în progresul tranziției energetice și în reducerea emisiilor de CO2. Pentru a ne asigura că și mai mulți oameni trec la condusul electric în viitor, încărcarea trebuie să funcționeze cât mai rapid și mai avantajos posibil. Prin urmare, la E.ON suntem hotărâți să impulsionăm extinderea infrastructurii în Europa și să promovăm tehnologii noi și inovatoare pentru încărcarea inteligentă”, a declarat Patrick Lammers, membru al Consiliului de Administrație al E.ON, responsabil pentru divizia de soluții pentru clienți.

„Colaborarea strânsă cu partenerii noștri de-a lungul lanțului valoric pentru infrastructura de încărcare este esențială pentru a oferi soluții de încărcare orientate către client. La Alpitronic , acest lucru ne permite să furnizăm stații de încărcare fiabile și orientate spre viitor și, astfel, să creștem acceptarea electromobilității”, a spus Philipp Senoner, CEO și cofondator al Alpitronic.

Piața electromobilității continuă să crească rapid. Până în 2030, se așteaptă ca în Germania să fie înmatriculate cel puțin 15 milioane de vehicule electrice. Creșterea cererii de energie astfel rezultată necesită extinderea și gestionarea eficientă a infrastructurii de încărcare. Cele 2.000 de noi stații de încărcare rapidă vor completa rețeaua de încărcare existentă a E.ON și a clienților săi comerciali. Clienții E.ON Drive își pot deja încărca avantajos mașinile electrice la aproximativ 160.000 de puncte de încărcare publice în Germania și în alte țări europene. Până în 2026, E.ON intenționează să instaleze aproximativ 5.000 de noi puncte de încărcare rapidă.

Planurile includ atât extinderea amplasamentelor existente, cât și construirea de stații complet noi pentru încărcarea publică și pentru clienții comerciali ai E.ON. Compania va utiliza stațiile pentru a implementa proiecte holistice de decarbonizare și pentru a permite clienților să își încarce flotele de autoturisme, microbuze și vehicule comerciale grele într-un mod ecologic.

Va fi utilizată cea mai recentă generație de coloane de încărcare rapidă a Alpitronic , cu puteri cuprinse între 150 și 300 kW. În funcție de vehiculul electric, în cinci minute poate fi încărcată electricitate pentru o autonomie de 100 de kilometri. Noul încărcător de mare putere HYC400 cu puteri de până la 400 kW și HYC50, primul încărcător de 50 kW care poate fi montat pe perete, vor fi, de asemenea, disponibile în viitor pentru clienții E.ON. Eficiența sporită de 97% va reduce pierderile de energie la aproximativ jumătate cu această generație, ceea ce are un efect considerabil asupra reducerii emisiilor de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *