Acasă » Petrol și Gaze » BERD deschide o linie de credit de 30 de mil. euro pentru Premier Energy

BERD deschide o linie de credit de 30 de mil. euro pentru Premier Energy

5 august 2022
Furnizare
energynomics

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a declarat joi că intenționează să acorde un împrumut de tip revolving pentru capital de lucru de până la 30 de milioane de euro (30,6 milioane de dolari) firmei Premier Energy din România, operator de rețea de distribuție a gazelor și furnizor de gaze, potrivit SeeNews.

Împrumutul va permite Premier Energy să finanțeze creșterea valorii contractelor de gaze cauzată de creșterea prețului gazului declanșată de războiul din Ucraina, a declarat BERD într-un document de sinteză aferent proiectului.

Tranzacția este prezentată în cadrul Cadrului de reziliență al BERD, ale cărui domenii de interes includ securitatea energetică în Ucraina și în țările afectate de criză.

Obiectivul proiectului este de a finanța nevoile de capital de lucru ale companiei pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a serviciilor energetice vitale, înaintea sezonului de iarnă.

Proiectul va oferi, de asemenea, o instalație de urgență pentru a preveni întreruperile în aprovizionarea cu gaze și pentru a menține o aprovizionare fiabilă pentru servicii energetice vitale, înainte de sezonul principal de iarnă, atât pentru populația din România, cât și pentru refugiații ucraineni, predominant femei, copii și vârstnici, a declarat BERD.

Împrumutul  va fi aprobat pe 5 august, potrivit documentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.