Acasă » Electricitate » E.ON va avea 200.000 de puncte de încărcare electrică până la sfârșitul anului 2022

E.ON va avea 200.000 de puncte de încărcare electrică până la sfârșitul anului 2022

12 septembrie 2022
Electricitate
energynomics

Compania energetică E.ON se concentrează pe viitoarea piață a transportului electric. În calitate de furnizor de servicii complete pentru mobilitatea electrică și infrastructura de încărcare, E.ON oferă deja acces la o rețea vastă de peste 160.000 de puncte de încărcare în toată Europa. Scopul este de a avea 200.000 de puncte de încărcare până la sfârșitul anului 2022, transmite compania.

Cu scopul de a-și extinde în mod semnificativ afacerile cu produse, tehnologii și servicii pentru flotele de vehicule comerciale electrice, E.ON și-a reunit activitățile existente într-o nouă unitate organizațională. Până în 2025, oferta de e-mobilitate a E.ON pentru încărcarea electrică a vehiculelor comerciale va fi extinsă pentru a deveni lider de piață în Europa, sub denumirea E.ON Drive eTransport.

Vehiculele comerciale alimentate cu baterii sunt încă o excepție. Spre deosebire de piața autoturismelor, sectorul transporturilor se află în prezent doar la începutul evoluției sale către o mobilitate fără emisii. Dar interesul companiilor și al municipalităților pentru electrificarea parcurilor lor auto este în creștere. Având în vedere obiectivele climatice, creșterea transportului de mărfuri și a numărului de motoare electrice în transportul public local și pe distanțe lungi, provocările legate de infrastructura de încărcare, utilizarea terenurilor și conectarea la rețea devin, de asemenea, din ce în ce mai exigente.

„Este clar că UE își poate atinge obiectivele climatice doar dacă emisiile de CO2 din transporturi sunt reduse drastic. Aici se află marile pârghii pentru protecția climei. Prin urmare, vehiculele electrice vor câștiga considerabil în importanță și în sectorul vehiculelor comerciale”, spune Patrick Lammers, COO Commercial la E.ON.

„Soluțiile de încărcare și conceptele integrate de mobilitate și energie reprezintă o competență de bază a E.ON. Prin noua noastră poziționare, dorim să devenim, în viitor, principalul furnizor de soluții integrate de energie și încărcare pentru vehiculele comerciale electrice din Europa. În acest fel, vom face ca viziunea transportului durabil să devină realitate, împreună cu orașele, municipalitățile și companiile”, adaugă Lammers.

E.ON se pregătește acum să joace un rol de lider pe piața transportului electric. Segmentul de business cu soluții de mobilitate durabilă pentru electrificarea transportului de marfă și a transportului local de călători nu este nouă pentru companie. Din 2016, E.ON implementează proiecte corespunzătoare și soluții de încărcare pentru flotele de dube, camioane și autobuze în Europa. Obiectivul este de a avansa în continuare electrificarea ca factor-cheie pentru lanțurile de aprovizionare și logistică durabile, precum și pentru un transport local și pe distanțe lungi atractiv, împreună cu partenerii din întregul ecosistem al transportului electric. În plus, soluțiile pentru piața încă tânără a utilajelor de construcții acționate electric vor completa portofoliul în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *