Acasă » Interes general » E.ON finanțează construcția unei școli pentru 240 de copii, într-un oraș grav afectat de cutremurul din Turcia

E.ON finanțează construcția unei școli pentru 240 de copii, într-un oraș grav afectat de cutremurul din Turcia

19 septembrie 2023
Interes general
energynomics

Compania energetică E.ON, cu sediul în Essen, Germania, și angajații săi finanțează construcția unei școli primare în orașul turc Hatay, care a fost grav afectat de cutremurele devastatoare din februarie 2023. Imediat după producerea acestora, compania a lansat o campanie de strângere de fonduri la nivelul întregului grup, la care au participat mai multe unități E.ON și numeroși angajați. Noua clădire include opt săli de clasă pentru un total de 240 de copii din clasele primare și va fi finalizată până la începutul anului 2024. În plus, vor exista facilități pentru activități sportive și o grădină școlară. Filiala turcească EnerjiSA a E.ON și angajații acesteia au decis utilizarea sumei donate de peste 1,1 milioane de euro. Mediul atractiv al pieței a permis E.ON să prefinanțeze în mod semnificativ nevoile de finanțare pentru viitorul exercițiu financiar 2024, în timp ce necesarul de finanțare pentru 2023 a fost deja acoperit cu obligațiuni de 1,8 miliarde de euro în luna ianuarie.

„Dimensiunea enormă a dezastrului a afectat masiv mulți dintre clienții noștri, colegii și familiile acestora. Suntem cu toții foarte afectați de acest lucru. Prin construcția noii școli dorim să sprijinim familiile locale, făcând posibilă continuarea cursurilor pentru copii”, a spus Victoria Ossadnik, membru în Consiliul de administrație al E.ON SE.„Mulțumim E.ON și angajaților săi pentru ajutorul lor nebirocratic. Este extrem de important pentru familiile din Hatay și din celelalte localități distruse că, în viitorul apropiat, copiii lor se pot întoarce la școală. Acest proiect remarcabil se bazează pe o mare încredere reciprocă și consolidează legătura dintre companii”, a adăugat Murat Pinar, CEO al EnerjiSA.

Construcția școlii este coordonată și supravegheată de Fundația Sabanci, organizația non-profit a conglomeratului industrial și financiar turc Sabanci. Împreună, Sabanci și E.ON sunt acționarii principali ai societății mixte EnerjiSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *