Acasă » Interes general » Burduja: Încurajez şi alte companii din portofoliul ministerului nostru să listeze pachete adiționale de acțiuni

Burduja: Încurajez şi alte companii din portofoliul ministerului nostru să listeze pachete adiționale de acțiuni

19 septembrie 2023
Interes general
energynomics

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat luni că încurajează companiile din portofoliul ministerului să listeze pachete adiționale de acțiuni la Bursă şi să găsească surse de finanțare pentru proiectele de investiții pe care le-au gândit.

„Îmi doresc, ca ministru al Energiei, să încurajez şi alte companii din portofoliul ministerului nostru să listeze pachete adiționale de acțiuni şi vom lucra la asta în anul ce vine, pe timpul mandatului meu, tocmai pentru a încuraja transparență, rigurozitate, profesionalism, dar şi pentru a încuraja aceste companii să găsească surse de finanțare pentru marile proiecte de investiții pe care le-au gândit. Nu în ultimul rând, a încuraja piața de capital înseamnă a-i încuraja pe români să economisească şi să investească cu cap ceea ce au reuşit să pună deoparte. Una este să îți ții banii într-un cont bancar, una este să ții banii în contul casei, alta este să investeşti pe piața de capital. Şi un calcul simplu ne arată că pe un interval de 15-20 de ani de zile, profitul sau câştigul pe care îl avem pe piața de capital, o investiție sigură, să spunem, în indicele BET, înseamnă de două-trei ori mai mult decât dacă am ține aceşti bani la bancă”, a spus Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.

Ministrul a menționat că nu poate participa la Forum pentru că a plecat spre Canada, unde ar urma să încheie un acord important pentru unitățile 3 şi 4 de la Cernavodă.

De asemenea, Constantin Saragea, secretar general al Ministerului Energiei, a declarat că instituția deține acțiuni la 33 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul energiei. El a menționat că se doreşte listarea a Bursă a cât mai multor companii profitabile din domeniul energetic pentru că în acest fel poate fi stabilită valoarea lor de capital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *