Acasă » Electricitate » Distribuție Oltenia: Competiția 10 la Energie, câștigată de Școala „Matei Basarab” din Pitești

Distribuție Oltenia: Competiția 10 la Energie, câștigată de Școala „Matei Basarab” din Pitești

energynomics

Energia verde se află la loc de cinste în cadrul Programului Ucenic Electrician, spun oficialii Distribuție Oltenia (CEZ).

Juriul a declarat Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești, județul Argeș, drept câștigătoarea Competiției 10 la Energie, care va beneficia de montarea integrală a unui sistem de panouri fotovoltaice ce asigură alimentarea cu energie din surse regenerabile.

Responsabilitatea față de un viitor sustenabil începe încă din băncile școlii. În perioada 20 aprilie – 1 iunie, peste 400 de școli aflate în aria operațională a Distribuție Oltenia au participat în cadrul competiției marca Ucenic Electrician, 10 la Energie. Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au fost gata să răspundă de nota 10 la #OraDeEnergie, în cadrul celor patru module de lecții interactive ce au abordat următoarele teme: Informații de bază despre energie; Electricitatea; Sursele de energie și Energia verde.

La finalul fiecărui modul educațional, elevii au completat teste de evaluare și au realizat componente practice, prin machete, scheme și desene ce au dat dovadă de creativitate, idei inovatoare și o adevărată înțelegere asupra importanței resurselor regenerabile pentru un viitor mai curat și eficient energetic.

„Acțiunile noastre din prezent influențează felul în care va arăta viitorul. Suntem responsabili față de modul în care utilizăm resursele curente și datori cu privire la construirea atitudinilor sustenabile față de generațiile ce urmează. Prin competiția 10 la Energie, ne concentrăm atenția către energia viitorului și asupra dezvoltării sustenabile în comunitățile din care facem parte, prin soluții eficiente energetic. Felicitări Școlii Gimnaziale Matei Basarab, tuturor elevilor și profesorilor coordonatori, pentru rezultatele obținute prin care s-au remarcat în mod deosebit. Mulțumim asemenea și școlilor participante și aplaudăm implicarea din cadrul competiției, ce demonstrează o adevărată preocupare pentru dezvoltarea durabilă în energie. Ne bucurăm să extindem harta verde a instituțiilor de învățământ”, a declarat Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *