Acasă » Electricitate » DIMEX 2000 și Pikanore semnează un nou contract cu Hidroelectrica pentru CHE Izvoarele

DIMEX 2000 și Pikanore semnează un nou contract cu Hidroelectrica pentru CHE Izvoarele

4 iulie 2024
Electricitate
energynomics

Licitația pentru reabilitarea galeriei de aducțiune a CHE Izvoarele a fost câștigată de DIMEX 2000 Company, în asociere cu PIKANORE. Alierea bistrițenilor de la Dimex cu prahovenii de la Pikanore a dus la obținerea unui contract cu  o valoare totală de 70,9 milioane lei, conform Transilvania Business.

Investiția de pe râul Teleajen, în județul Prahova va avea la dispoziție 48 de luni pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a galeriei de aducțiune a CHE Izvoarele. Este vorba despre o amenajare hidroenergetică realizată și utilizată înainte de 1989, cu o capacitate instalată de 16 MW.

În luna martie a anului 2024, SPEH Hidroelectrica SA, în calitate de autoritate contractatantă, ajunsese la o a treia evaluare în cadrul procedurii de atribuie a Contractului: Proiectare și execuție „Reabilitare galerie de aductiune a CHE Izvoarele” . În primăvară, valoarea estimat a lucrărilor era de 63,24 milioane de lei.

Hidroelectrica declarase câștigătoare anterior oferta depusă de Asocierea Pikanore-Dimex. De fiecare dată, contestațiile formulate de Asocierea Hidroconstrucția-Electromontaj au fost admise.

„Unul dintre motivele principale pentru care au fost admise contestațiile si au fost anulate hotărârile anterioare ale autorității contractante, consta în faptul că lucrările de execuție și/sau reabilitare a drumurilor județene și a podurilor invocate de Pikanore-Dimex în dovedirea experienței similare au fost încadrate în mod eronat de către autoritatea contractanta în categoria lucrărilor hidrotehnice”, au menționat avocatii Hidroconstrucția, în luna martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *