Acasă » Petrol și Gaze » Delgaz Grid recomandă asociaţiilor de proprietari să se implice în procesul de întreţinere a instalaţiilor

Delgaz Grid recomandă asociaţiilor de proprietari să se implice în procesul de întreţinere a instalaţiilor

30 noiembrie 2020
Consumatori
Energynomics

Delgaz Grid recomandă asociaţiilor de proprietari să se implice în procesul de întreţinere a instalaţiilor comune de utilizare a gazului, în condiţiile în care, în cele mai multe situaţii, acestea sunt situate pe casa scărilor din blocurile de locuinţe, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, responsabilitatea privind verificarea, revizia şi repararea instalaţiilor comune revine tuturor proprietarilor care locuiesc într-un imobil. Totodată, verificarea instalaţiilor comune se face o dată la doi ani, iar revizia o dată la zece ani numai de către firme autorizate ANRE.

„Verificarea periodică a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale din interiorul locuinţei este o operaţiune extrem de importantă şi trebuie realizată numai cu firme specializate, pentru că doar aşa putem preveni incidente grave, care se pot solda cu victime şi pagube materiale. În plus, cei care locuiesc la bloc nu trebuie să neglijeze instalaţiile comune de gaze naturale de pe casa scărilor”, se mai spune în comunicat.

Instalaţia de utilizare comună este acea parte a instalaţiei care deserveşte mai mulţi clienţi finali, cuprinsă între postul de reglare a presiunii (regulatorul de presiune) şi toate contoarele amplasate pe aceasta şi este proprietatea comună a clienţilor finali deserviţi.

„Constatăm de multe ori faptul că instalaţiile comune de utilizare a gazelor naturale sunt lăsate la voia întâmplării, reprezentând o reală sursă de pericol pentru comunităţi, în cazul unor scăpări de gaze naturale. Recomandăm asociaţiilor de proprietari să se implice şi să asigure verificarea şi repararea acestor instalaţii de utilizare comune, colaborând întotdeauna cu firme autorizate ANRE. Este o măsură de siguranţă legală şi obligatorie care revine tuturor celor care locuiesc într-un imobil. Dincolo de aceste aspecte, vorbim de măsuri preventive care protejează imobilele împotriva acumulărilor de gaz ce pot duce la incidente grave”, afirmă Petre Stoian, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *