Acasă » Interes general » Activele COS Târgovişte vor fi preluate de stat în contul datoriilor către ANAF

Activele COS Târgovişte vor fi preluate de stat în contul datoriilor către ANAF

30 noiembrie 2020
Interes general
Energynomics

Activele funcţionale ale COS Târgovişte vor fi preluate de stat în contul datoriilor către ANAF și se va înfiinţa o societate comercială nouă în subordinea Ministerului Economiei, care va prelua inclusiv salariaţii combinatului, a declarat vineri, la Târgovişte, Ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul a explicat, într-o întâlnire avută în faţa Prefecturii Dâmboviţa cu reprezentanţi ai sindicatului de la COS Târgovişte, la care a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, care este soluţia de salvare a COS Târgovişte şi de menţinere a salariaţilor combinatului.

„Nu lăsăm industria românească să fie tăiată, nu lăsăm industria românească viabilă, care poate funcţiona, să fie tăiată la fier vechi, că aşa vor unii. Vă demonstrăm că ceea ce spunem şi facem. Şi ştim ce avem de făcut. Ideea cu Ordonanţa 60, ordonanţă care a fost dată şi aprobată în Parlament (…) era pentru sistemul energetic naţional. În discuţiile cu sindicatele şi cu lichidatorul judiciar mi-a venit această idee: de ce să nu folosim scheletul Ordonanţei 60 şi pentru industrie? Că presupun că nu numai aici la dumneavoastră, la COS Târgovişte, poate fi aplicată, şi sunt convins că oriunde, unde identificăm active funcţionale industriale viabile, le putem readuce în circuitul economic”, a afirmat ministrul Virgil Popescu.

Conform acestuia, discuţiile privind noul plan de reorganizare a COS Târgovişte au fost deja demarate.

„Nu are niciun rost ca să tăiem la fiare vechi şi să recuperăm nişte datorii la bugetul de stat cât se poate recupera din ele, tocmai de aceea Ordonanţa 60, care a fost publicată aseară în Monitorul Oficial (…) va fi aplicată la COS Târgovişte, activul funcţional industrial, ca un tot, va fi preluat în contul datoriilor pe care le are la ANAF”, a spus ministrul Economiei.

Noua societate ce se va înfiinţa şi va funcţiona în subordinea Ministerului Economiei va prelua şi salariaţii de la COS Târgovişte.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *