Acasă » Electricitate » Delgaz Grid a creat o platformă de eficiență energetică dedicată municipalităților

Delgaz Grid a creat o platformă de eficiență energetică dedicată municipalităților

27 octombrie 2023
Electricitate
energynomics

Compania Delgaz Grid, parte din grupul german E.ON, a elaborat o soluție de eficiență energetică dedicată municipalităților pe care vrea să o extindă în toată regiunea Moldovei.

„Ne dorim să ajungem mai aproape de primării în efortul lor de a-și arăta preocupările pentru eficiența energetică”, a declarat Cosmin Roșu, reprezentant al Delgaz Grid, la conferința “Eficiență energetică pentru tranziție energetică” organizat la Iași de Energynomics împreună cu Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei.

Până în prezent, compania a prezentat această soluție către 26 de primării. Platforma, denumită Energy Monitor, oferă o imagine de ansamblu cu privire la producția și consumul de energie din municipalitate.

Soluția este deja implementată în Germania și permite atât monitorizarea eficienței măsurilor de reducere a costurilor, cât și vizualizarea producției locale de energie electrică în funcție de sursa de generare.

De asemenea, portalul creat de companie oferă acces la date istorice și permite vizualizarea consumului local de energie electrică pentru consumatorii casnici, non casnici și pentru clădirile publice.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI COSMIN ROȘU

Potrivit lui Roșu, portalul conține o hartă energetică a tuturor clădirilor pe care le au primăriile în gestiune și poate integra și senzori de temperatură, CO2, trafic auto și pietonal, de comun acord cu municipalitățile.

Spre exemplu, prin intermediul acestei platforme, primăriile pot sesiza dacă vreuna dintre clădirile publice înregistrează consumuri energetice mai mari decât anticipare de municipalitate.

Conferința de la Iași a fost a patra dintr-o serie de 5 programate de platforma de comunicare Energynomics, Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei. Proiectul este finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021. Conferința finală este programată pe 16 și 17 noiembrie, la București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *