Acasă » Electricitate » Dan Vătăjelu: Flash Lighting Services este lider de piață în soluții de iluminat digitalizat

Dan Vătăjelu: Flash Lighting Services este lider de piață în soluții de iluminat digitalizat

18 aprilie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

Flash Lighting Services realizează soluții de iluminat digitalizat, un proiect cunoscut fiind logo-ul orașului Brașov amplasat pe Tâmpa, care își poate schimba culorile în funcție de comenzile transmise online, a explicat Dan Vătăjelu, CEO Flash Lighting Services și Președintele Asociației Române pentru Iluminat, în cadrul conferinței “Digitalizare și Eficiență energetică – Brașov 2022”, organizate de Energynomics.

”Posibilitățile sunt infinite, dar realizarea se poate face doar printr-un proces de digitalizare, o transformare profundă a modului de abordare”, a spus Dan Vătăjelu.

Flash Lighting Services are 166 de angajați și este prezentă în 14 orașe, cu un dispecerat la Brașov. ”Avem peste 20 de ani de experiență și suntem liderul pieței de iluminat public din România. Gestionăm peste 5.000 km de drumuri iluminate, iar Brașovul este un proiect de referință. Aici, într-o proporție de 90%, nu mai există cabluri aeriene. Tot iluminatul public a fost reconstruit, iar acum ne aflăm în faza de eficiență energetică, de trecere către zona digitală. Autoritatea publică are preocupări în acest sens și ne bucurăm de sprijin în programul de eficiență energetică și reducere a consumului. Alte două proiecte de referință sunt cetatea Sighișoarei, pentru care am realizat iluminatul arhitectural în urmă cu câțiva ani, și clădirea BNR din București, iluminată în urmă cu 9 ani. Sistemul încă funcționează și dovedește că soluțiile utilizate au fost cele corecte”, a mai spus directorul Flash Lighting Services.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI DAN VĂTĂJELU

Iluminatul profesionist include concepte precum Iluminatul ca Serviciu (LaaS), în cadrul căruia clienții plătesc doar lumina, fără să plătească investiția. Contractele EPC, destul de greu de implementat în România, au adus în portofoliul Flash Lighting Services două proiecte în zona industrială. Apoi, concesiunea serviciului de iluminat presupune mutarea obligațiilor către operator. Flash Lighting Services realizează și proiecte de eficiență energetică și proiecte adaptate pentru viitor (Future Proof).

Conferinţa “Digitalizare și Eficiență energetică – Brașov 2022” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor săi ABB România, Enel X, ENGIE România, Flash Lighting Services, Kawasaki Gas Turbine Europe, Valmont.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.