Acasă » Electricitate » Alin Nicolae: ENGIE Romania oferă soluții descentralizate de generare și eficiență energetică

Alin Nicolae: ENGIE Romania oferă soluții descentralizate de generare și eficiență energetică

18 aprilie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

ENGIE Romania oferă soluții descentralizate de generare și soluții de eficiență energetică pentru clienții din România, a spus Alin Nicolae, Head of Energy Efficiency and Green Solutions, ENGIE Romania, în cadrul conferinței “Digitalizare și Eficiență energetică – Brașov 2022”, organizate de Energynomics.

”Cei trei piloni care ne ajută să ne desfășurăm activitatea sunt o dezvoltare armonioasă, organică, ambiția care ne conduce să avem o economie cu impact neutru asupra mediului și soluțiile de decarbonizare, descentralizare și digitalizare”, a spus el, prezentând câteva din soluțiile companiei.

”Avem ambiția să creștem pe producția de energie electrică cu emisii reduse de CO2. Pe lângă parcurile eoliene și solare dezvoltate sau achiziționate avem în plan dezvoltarea de noi capacități fotovoltaice care să ne ajute în ceea ce numim off-site PPA. În ceea ce privește modelele de business pentru soluțiile descentralizate propuse clienților, includem finanțarea unor proiecte în curtea sau pe clădirile acestora, situații în care vorbim despre soluții de tip PPA sau leasing operațional și soluții de furnizare a energiei termice. Există și varianta de soluții la cheie, finanțate inclusiv prin fonduri nerambursabile, cu consultanță la pachet, sau cu varianta de rate, finanțate de ENGIE”, a mai spus el. Alin Nicolae a prezentat un studiu de caz cu un proiect fotovoltaic de 2 MWp, pe acoperiș, realizat în Brașov, dar și o soluție de alimentare cu energie termică la standarde nZEB din zona București-Ilfov.

”Pentru un client industrial din Timișoara avem în dezvoltare o soluție de trigenerare, o combinație între un motor de cogenerare și un absorber care furnizează soluția de încălzire-răcire și energie electrică”, a mai spus el.

Și pe zona de decarbonizare există câteva referințe, inclusiv un proiect la Brașov, unde sediul ENGIE din oraș este locul de verificare al unui al doilea proiect pilot mai vast, pe un sistem Energy Performance Contract (EPC) care reduce consumul cu circa 20% și emisiile de CO2 cu 70%, furnizând doar energie verde prin contracte dedicate, a mai spus Nicolae.

Conferinţa “Digitalizare și Eficiență energetică – Brașov 2022” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor săi ABB România, Enel X, ENGIE România, Flash Lighting Services, Kawasaki Gas Turbine Europe, Valmont.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.