Acasă » Interes general » Industrie » Cursa pentru creșterea eficienței modulelor fotovoltaice – de la PERC la ABC

Cursa pentru creșterea eficienței modulelor fotovoltaice – de la PERC la ABC

25 noiembrie 2023
Industrie
energynomics

Încă de la început și pentru o lungă perioadă de timp, celulele fotovoltaice (PV) convenționale cu siliciu au fost standardul în industria solară. În prezent, celulele solare cu emițător pasivat și celulă posterioară (PERC) domină piața. Soluția cea mai nouă pare să fie reprezentată de panourile solare cu contact total posterior (ABC), care pot atinge cea mai mare eficiență și, prin urmare, cea mai mare putere pe metru pătrat.

Gerard Scheper, directorul executiv al European Solar, a vorbit despre această cursă pentru o mai mare eficiență într-un articol publicat anul acesta de PV Europe. „Producătorii doresc să se diferențieze mai mult unii de alții și, prin urmare, se concentrează pe mai multă putere pe metru pătrat în loc de a crește cosntant dimensiunea panourilor. Asta este ceea ce se cere în Europa dens populată. În vreme ce panourile solare Mono PERC pot ajunge până la 410 wați la producție maximă (Wp), cele de tip N până la 425 Wp, HJT până la 435 Wp,panourile ABC care vin după acestea ar trebui să poată ajunge până la 450 Wp.”

În luna noiembrie a acestui an, AIKO a ocupat primul loc în clasamentul PV Magazine în ceea ce privește randamentul energetic al modulelor monofaciale, fiind recunoscută astfel performanța superioară a modulelor AIKO. Testul a fost efectuat pe modulele monofaciale de tip ABC (All Back Contact) de tip n ale AIKO. Modulele AIKO evaluate au obținut un randament energetic mediu de 104,79 Wh/Wp, cel mai ridicat dintre cele 10 module monofaciale de la diferite mărci testate în aer liber într-o instalație din Xi’an, China, în septembrie 2023.

Modulele AIKO au obținut, de asemenea, un coeficient de temperatură de -0,26%/°C, care este superior celui al modulelor produse de alte mărci. Modulele solare AIKO oferă cea mai mare eficiență de conversie din lume, de 24%, și o rată de degradare foarte scăzută, de numai 0,35% pe an după primul an. Modulele AIKO cu 72 de celule oferă o putere de superioară, de până la 620 W.

Modulele solare AIKO utilizează tehnologia inovatoare ABC (All Back Contact) de tip n a companiei. Prin eliminarea pierderilor de umbrire provocate de cablurile electrice, tehnologia permite o eficiență record și un aspect estetic modern, complet negru. Pentru produsele AIKO sunt disponibile o garanție de performanță de 30 de ani și o garanție de 15 ani.

Măsurătorile au fost efectuate în laboratorul de testare al GSolar din Xi’an și au fost auditate în mod independent de Clean Energy Associates, o firmă de consultanță pentru producătorii de energie fotovoltaică. Testele au acoperit inspecția vizuală, inspecția imaginii EL, comportamentul la radiații și temperaturi scăzute, rezistența la PID (degradare indusă de potențial) și performanța la exterior. Rezultatele complete ale modulelor AIKO evaluate (AIKO-A600-MAH72Mw) în cadrul testului PV Magazine pot fi vizualizate AICI.

Shanghai Aiko Solar Energy Co., Ltd. (AIKO) este o companie lider la nivel mondial în domeniul noilor tehnologii energetice care extind limitele conversiei fotoelectrice. Cu o rețea de distribuție la nivel mondial, AIKO vinde în prezent produse în Europa și în țări asiatice precum Coreea de Sud, Japonia și India.

Începând din acest an, modulele AIKO sunt disponibile și în România.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *